13-08-2009, 22:09
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-05-2008
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi delete61
Sayın Lilium her zaman bende merak etmişimdir soğancıkların oluşumunu, yazıyı dikkatlice okudum fakat yinede aklım karıştı sizden ricam yapmış olduğunuz işlemi başından sonuna kadar ister saksıda ister toprakta resimli olarak işaretlemek suretiyle bizlere de gösterme imkanınız varmı.
Bu yeterli iriliğe gelmiş pul alma gelişimi göstermiş bir soğan.http://agaclar.net/forum/attachment....4&d=1214576253 Şimdi bundan pul alalım ve soğancık oluşturalım. Resimde gördüğünüz soğanın kartlaşmış sararmış pullarından adet veremiyeceğim adet işi soğanın iriliği ve durumuyla ilgilidir, beş tanede olabilir elli tane de olabilir, bu aldığımız pulları bir kasa içerisinde serin gölge ve karanlık bir yerde ara sıra çok az sipreyle nemlendirerek soğancık oluşmasını sağlarız, Şu şekilde ve bunları daha sonra toprak, gübre, kum karışımına iki santim ara ile ekeriz. O pullardan şöyle fide elde ederiz. Ve bu fideleri yaprakları kuruduktan sonra daha geniş bir yere ekmek için sökeriz ikinci yıl gelişmeleri için bu sefer beş santim ara ile şu şekilde eker ve üzerini beş santim toprakla kapatırız. İkinci yılda gelişen soğanlar üçüncü yılda onbeş santim ara ile tekrar ekilir. Ve bu yıl satış iriliğine gelenleri satarız. İriliğe gelmiyenleri tekrar ekeriz.
Heralde yapmış olduğum işlemde eksik birşeyler yapıyorumki iki denememde de çiçeksiz dalda soğancık oluşumunu gerçekleştiremedim.
Çiçeksiz dalda yani saplarda soğancık oluşturmak biraz zordur çok dikkat istiyen (sap alma dönemi gibi, nemlilik derecesini tutturmak gibi)tecrübe istiyen konular. Pullardan üretim hem kolay hem zahmetsiz.
|
Alıntı:
. Dün akşam baktığımda pulların diplerinden soğancık oluştuğunu gördüm. Bu aşamadan ne yapmam gerekiyor?
|
Üstte yazdığımı yapınız sayın turchese.
|
|
|