Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı
İstanbulda balkonda ona gölge bir yer yapmıştım.1 saat sabah güneşi alıyordu..Yerinide çok sevmiş baharda çoşmuştu.Gerçekten seyretmesi çok zevkliydi.Eşim ben bu güzelliği burada bırakamam deyince adaya götürdüm..Gölge bir yer bulmakta zorlanmıştım.O sıcaklardada önce çiçeklerini dökmeye..... sonrada malum sona doğru yolculuk başladı..Köklü bir budama ve bionem uyguladım..Şu anda evin içerisinde güneş almayan bir köşede göji çeliklerinin yanında ayağa kalkmasını bekliyorum.Umarım yaşatırım..Çünkü bu sene cahillikten yaban mersinlerimin çoğunu kaybettim.Onuda kaybedersem artık domates biber ekmekten başka bir şey yapmıyacağım..
|
Golge haricinde gunde bir kere buz kompresi yaptin. Saksi cok buyuk degil ise bir kovaya buz koyun, uzerne bir naylon torba gecirin o naylon torbanın içine kupe çiceği saksisinı buza oturtun. kupenin saksisi kesinlikle buzla temaz etmesin. kokleri buzden eriyen suyu ceker donar. Amac serinletmek.
**** Sevgili Volare' nin yaptigi gibi içi su dolu pet şişeleri dondurmak suretiyle saksının altına ve yanlarına koyun. Hergun sulayın. drenajı kontrol edin.
umarım yaşatabilirsiniz.
geçmiş olsun.