View Single Post
Eski 13-08-2009, 12:38   #454
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Güler Hanım, Sabah, İlknur Hanım, Kirazcığım çok teşekkür ederim güzel sözlerinize ve yardımlarınıza. Sabah, Heuchera konusunda sana kesinlikle katılıyorum, bu sonbahar yapı marketlerde bulacağız diye düşünüyorum. (inşallah )

Çiçekleri kurutmak için sapından asmanın amacı çiçeklerin dik durması, diğer şekilde çiçekler ağır gelip boyunlarını büküyorlar. Ama bu Lavantalarda durum farklı çünkü çiçekler zaten bitkinin üzerinde kupkurular, tıpkı gramafon kağıdı gibi. Çiçeğin sapı da oldukça güçlü olduğu için ters asılmasa da olur. Ama önceki denememde çiçekler tam kurumadan koparmıştım ve kurudukça ufak çiçekler dökülmüştü.

Kiraz, Deniz Lavantasını ben sadece kurusunu kullanmak amacıyla ekmiştim. Çiçekleri ufacık, çok sık bir şekilde yanyana dikilince güzel duruyor ama öyle çok ta muhteşem diyemeyeceğim. Ben seneye ekmeyeceğim.

İlknur Hanım, hiç kızar mıyım? Bahçelerimizi açmamızın sebebi bu. Ben de her gördüğüm bahçeden bir fikir alıyorum.

Sabah, pembe ve bemyaz püskülleri sütleğen fotoğrafında görülen kısma, internetten yüklediğim fotoğraftaki gibi sıralı dikmek istiyorum. Püsküllerin önüne de yine çok yıllık 80-90 cmlik bitkilerden dikmek istiyorum, onların önüne de 15-20 cmlik çok yıllık çiçek açan yer örtücülerden. Yani her mevsim söküp dikmekle uğraşmayacağım bitkilerden bir köşe oluşturmak istiyorum. Güler Hanım'ın kitaplarında örnek uygulamalar görmüştüm. Bir de veranda da oturduğumda tam karşımda gördüğüm bölüme hareket getirmek istiyorum. (Seneye kaldı tabii bunlar) Tabii durumun maddi tarafı durup düşünmemizi gerektiriyor

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön