View Single Post
Eski 12-08-2009, 23:16   #540
ide59
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-08-2009
selam tüm üyelere ben serkan anıl tekirdağlıyım
tekirdağdaki tarlama ceviz ekmek istiyorum tarım il müdürlüğüne yazdım bana yalova türlerini şebin türünü ekebileceğimi söylediler bizim havzaya meriç havzası deniyor denizden aşağı yukarı 40-60 mt yüksekteyiz yani iyice sahil değiliz içerde kalıyoruz şimdi başta askerliğini bizim orda yapan selahaddin beye ve diğer arkadaşalra soruyorum yerli cevizmi yabancı cevizmi
hangisinin pazar payı daha fazladır sonuçta bu işteki amaç para kazanmaksa önce pazarı olanı ekmek daha iyi.Birkaç fidan satıcısı ile görüştüm kimisinde fidan 5 lira aymı fidan başkasında 12 lira arada bayağı fiyat var herkez elinde en çok hangi fidandan varsa onu satmaya kalkıyor yani seni düşünen yok hepsi benim malım iyi diyor adam 3. senesinde 5-6 kg ceviz alırsın diyor yerli cevizde onu diyenler bile var yani şimdi biz üretici adayları kime güveneceğiz bu konuda nasrettinhoca misali ne yapalım biz denedik mi deyiceğiz o zaman
Şimdi benim sorunumun cevabı kolay sizleri yormadan öğrenebilirmiyim
siz site ye yorum yazan arkadaşlar tekirdağda yeriniz olsa ve seçeneklerinizde şebin+kaman5+chadler olsa hangisini tercih edersiniz sorum çok kolay ama neden olduğunuda yazarsanız sevinirim
hepinize iyi çalışmalar bol hasatlar arkadaşlar

ide59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön