View Single Post
Eski 31-10-2006, 13:32   #40
gallus
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-07-2006
yalova da gittiğim fidanlıkta bonsai ile ilgilendiğimi anlayan görevli belki ilgini çeker diye bana 10 yıl önce tohumları ekilmiş fakat satılmadığı ve ilgilenilmediği için gelişememiş sakız ağaçları gösterdi. ağaçlar 10 yaşında olmasına rağmen boyları 10-15 cm yi geçmemiş hala poşetlerinde duruyorlar artık poşetlerinde toprak bile kalmamıştı. gövdelerine bakıldığında ise gerçekten 10 yaşında gibi duruyorlardı. tek tük dallarında olan mevcut yapraklarına baktığım zaman yukarıdaki ağaca hiç benzemediklerini görüyorum. yaprakları daha küçük ve yaprak sapları hafif kızıla çalıyor. evde bağlantım olmadığı içi şimdi resimlerini gönderemiyorum. ben de forumdaki sakız konularına baktığımda ağacı sakıza benzettim ama emin olmak için resimlerini yollayıp soracaktım. yarın sakız ağacı konulu başlığa yollamayı düşünüyorum. o zaman emin olabilirim. budadığım dallardan birinden ertesi gün yapı9şkan bir salgı akmış. bu sebeple herhalde sakızdır diye düşünüyorum.

fidanların (artık 10 yaşında fidan olurmu bilmem) tanesini 3ytl ye verdi. bilseydim bu kadar zor bulunan bir ağaç olduğunu sizlere hediye edebilmek için hepsini toplar gelirdim. eğer isterseniz karaca arboretumun tam karşısında bulunan fidanlıkta daha 15-20 tane daha mevcut. ve satılacaklarını zannetmiyorum. çünkü gerçekten kurumuş dal parçaları gibi duruyorlar.

yarın resimleri sizlerle paylaşmak isterim

gallus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön