View Single Post
Eski 10-08-2009, 23:54   #48
tugrul bıyıklı
Ağaçsever

tugrul bıyıklı's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
sayın turhanhoca.
bahsetmiş olduğunuz konu ve fikirleriniz çok güzel. hele de şuan içine bulunduğumuz küresel ısınma gibi dünyanın da kabul gördüğü büyük bir tehdit yaklaşırken duyarlı vatandaş olarak hepimizin yapması gereken bir iş. ben size farklı bir çözüm önerecem. köyünüzde illaki bir ilköğretim okulu bulunmaktadır. mesela ben kendi köyümdeki ilköğretim okulu müdürüyle görüşüp öğrencileri boş arazimde ağaçlandırma çalışmasına teşvik edeceğim nasıl mı? müdüründe izni olduğu takdir de öğrenci sayısına oranla kendi seçeceğim bir ağaç türünün tohumunu veya fidanını kendi imkanlarımla tedarik edeceğim. sonra kararlaştıracağımız (okul müdürüyle) bir gün öğrencileri de alıp boş arazime götürüp hep birlikte dikim yapacağım. mesela sizde böyle bir uygulama yapabilirsiniz. eğer fidan yahut tohum tedarik konusunda zorluk çekerseniz kayseri orman bölge müdürlüğünde köyünüze bakan bölge şefinden yardım dahi isteyebilirsiniz. hem çocuklarımıza güzel bir yarın için, hemde ülkemize temiz bir gelecek yaşatmak için iyi bir adım olabilir. fakat şuna dikkat edin. dikeceğiniz ağacı seçerken oksijen verme oranı ile karbondioksit salma oranı artık çok önemli. sonuçta tüm dünyadaki istatistikler göstermektedir. 100 yıl içinde avrupa kıtasının 3/4' ü sular altında kalıyor. bu güzel memleketimizi kurtarmak için her birimizin yapabileceği çok şey var. unutmayalım küresel ısınma bizi etkilemeyebilir fakat çocuklarımızı ve torunlarımızı yok edebilir.
aklıma gelen fikri sizinle paylaşmak istedim. inşallah işiniz rast gider.
saygılar...

tugrul bıyıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön