View Single Post
Eski 30-10-2006, 17:38   #58
bonsaireef
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2005
Gallus dediğinde çok haklısın. Hep şekillendirme konusunda bundan bahsediyoruz. Kurallara göre bu şekilde olmaması lazım. Ben de başta bu konuda çok düşündüm dalların birbirine paralelliğini nasıl sağlayacağım diye. Hatta bu şekilde düşününce 4. resim daha uygun görünüyor. O amaçla çizdim zaten.

Yalnız yapılmış bonsaileri inceleyince kurallara pek uyulmadığını görüyoruz. Önemli olan göze hoş görünmesi. 3. resimdeki bonsai şimdilik güzel gibi görünüyor. Ben de onu uyguladım zaten. Bu bir deneyim olur bizim için. Bakalım nasıl bir bonsai olacak. Sonuçta öğrenme aşamasındayız ve öğrenmenin bir yoluda hata yaparak öğrenmedir. Hem daha kalıcı bir öğrenme yöntemidir.

Bu arada gallus ne demek bu bir yorum değil. Yroum yapacaksın ******, yapmalısında. Hepimiz öğreniyoruz. Birbirimize destek olmalıyız ki daha hızlı ilerleyelim. Yorumun için teşekkürler.

Murare çok haklısın, dediğin dal benimde gözüme batmıştı. Merak etme zaten yaparken kırıldı. Çok üzgünüm yapım aşamalarını çekmeyi çok istiyordum ama malesef çekme şansım olmadı. Fotoğraf makinası varken yapmaya fırsat bulamadım. Sen üzülme Ankarada senin için bir tane yaparız beraber.

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön