View Single Post
Eski 10-08-2009, 20:57   #7
berduray
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Ben burada ağaçlaşmışlarını gördüm, artık herkes bildiğini gördüğünü paylaşacak, konu genişleyecek.

Tohumların kolay çimlenmesi için, zımparalayıp, suda bekletilmesi gerekiyormuş.

Kene otu veya hint baklası adı ile de bilinir.

Bol güneşli ve sıcak ortamları; organik madde yönünden zengin bitek, suyu iyi akıntılı (süzek) ama gene de biraz nemli toprakları sever. Bitki tohumuyla üretilir. Sert kabuklu tohumları, ilkbahar mevsiminde tüm don tehlikeleri atlatıldıktan sonra, 24 saat su içinde bırakılarak yumuşatılıp ya da bir kenarı törpüyle kazınarak delinip bahçede seçilen yerlerine 100'er cm. aralıklarla ekilir.

Kullanılması:
a) Halk arasında Hint yağı akut ve kronik kabızlığa karşı kullanılır fakat mutlaka işlenmesi gerekir. Aksi halde zehirlenmelere sebep olur. Çocuklara bir kahve kaşığı ve büyüklere bir yemek kaşığı verilir. En erken 2-3saat içinde etkisini gösterir.
b) Araştırmalara göre Rizol başta kronik yorgunluk, bağırsak mantarları, ekzema, nörodermatoz, sedef hastalığı, deri ve tırnak mantarları, vajina mantarı, şişkinlik, bağırsak bakterileri, mantarlar, sinüzit, ku*lak-burun-boğazdaki iltihaplar, bağırsak kokuşması, parazitler ve kabızlığa karşı kullanılır. Şayet bir mantar bakteri ve bronşit olduğu tespit edilmişse bu nedenle ortaya çıkan hiperaktivite, hipoaktivite, korku ve depresyon gibi rahatsızlıklara karşı kullanılır.


Açıklama: Günümüzde Hint yağı endüstride motor yağı, fren yağı yapımında, kozmetik endüstrisinde ve makyaj malzemeleri sabun, duvar boyası, krem ve dudak boyaları yapımında kullanılır. Hint yağı kabızlığa karşı alındıktan sonra bağırsaklarda gliserin ve rizinolasitlere parçalanır ve ricinolasitler prostaglandin E2 hormonun Safranın ve pankreas salgılarını artmasını sağlayarak sindirim sistemini harekete geçirir.


***DİKKAT***

Hint yağı işlenmeden kullanılır ise ölümlere sebep olur çünkü çok zehirli olan Ricinin içerir.

Hint baklası soğuk baskı ile elde edildikten sonra su buharı ile damıtılır (destilasyon) ve böylece zehirli maddelerden arınır.


Düzenleyen berduray : 10-08-2009 saat 22:04
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön