Bamyanın en çok yapışkan sıvısı bir çoğunu bamyaya karşı haksız bir nefret uyandırmıştı. Bence çoğunlukla bamya yemeklerini tam anlamında yapamamaktan kaynaklanıyor. Oysa sizler sayesinde saklama şekilleri ve pişirme yöntemlerini öğrendik.Bamyanın en makulü yaklaşık 1-3cm'lik boyda olanlarıdır.Bir bamya sever olarak severek tükettiğim sebzelerin başında gelir.Biraz şanslıyım galiba oturduğum sitenin etrafında 3-4 tarlaya bamya ekmişler.sabahları erken saatte ve akşam serinliğinde toplanıp pazar veya marketlere satıldığını söylediler.Tabi sitedeki komşularda burdan taze taza alıyoruz.Bu mevsimde kışlık bamya kurutuyor kışında tüketiyoruz. Ne yazık konservecilik burda pek uygulanmıyor.
Sevgili Güler...zeytinyağlı bamya tarifini yazarsanız yarın akşam ilk iş uygulamaktır.
saygılarımla
|