View Single Post
Eski 09-08-2009, 23:27   #660
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Benim Melisam çok geliştiği halde henüz çiçeklenmedi. Yaz bitmeden yetişir mi dersiniz? Çiçeklenmeyi teşvik için yapabileceğimiz bir şey var mıdır? Potasyum içerikli gübre işe yarar mı?
Sayın limon;
Aynı sorun bende de var. Çarşamba' da bahçemin bol güneş alan birbirinden yaklaşık 50 metre uzakta iki ayrı köşesine diktiğim ve sürekli balkonda(yani saksıda) duran, aynı fidan satıcısından aldığım melisalarımdan, saksıda olanı üç gündür çiçeklendi. Ama bahçede olanlar, saksıdakinden daha güçlü bir gelişme göstermelerine karşın, henüz çiçeklenmediler.
Burası, İstanbul' dan daha serin, daha nemli ve daha az güneşli bir yer. Ayrıca her üçünün toprağıda aynı. Dikim sırasında yanmış(çürümüş) koyun gübresi ile, yaklaşık aynı oranlarda bir karışım hazırladım ve kullandım. Buna rağmen sadece saksıdaki açtı.
Ben bu durumu saksıdaki toprak kütlesinin hacminin sınırlılığı nedeniyle, bahçedeki toprağa göre daha fazla ısınmasına bağlıyorum. Ümidediyorum, sizinki ile birlikte,birkaç, en fazla 5-10 gün sonra onlarda açacaklardır.
Demek istediğim, açmamalarının gübreden çok toprağın ısısı ile ilgili olabileceği.
Saygılarımla.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön