View Single Post
Eski 09-08-2009, 01:04   #1463
BalıkcıSerdar
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Of of of Sn. Lonicera;

Bionemi de Oğuz Beyin dediği gibi uygularsanız, o toprağa adam dikseniz, adam biter

Dediğiniz toprak sterilizasyonu konusuna benzer bir şeyi ben ilk baharda yapmıştım, evdeki saksılar için aldığım torf ile karıştırmaya bahçe toprağı getirmiştim, akşam getirdiğim toprakta sabah baktığımda (sanırım karınca yuvasını olduğu gibi almışım) karıncalardan toprak gözükmüyor. Toprağı olduğu gibi leğene boşaltıp, üstünü streç film ile kapattım ve öğleden sonra güneş alan balkonuma koydum. Bir hafta kadar balkonda kaldıktan sonra, içinde tek bir canlı kalmamıştı. O toprağı kullandığım saksılarımda en ufak bir böceklenme ve hastalık olmadı.

Daha sonra, saksılı alınan bir kaç bitkimle beraber Bionem uygulamasına başladım, o toprağı kullandığım saksılardaki bitkiler halen hastalıksız ve çok sağlıklı. Fakat hazır alınan saksılardakiler, bionem uygulamasına ara verdiğim zaman (iki haftayı geçirir geçirmez) hastalanıyor-böcekleniyor.

Şimdi saksılı aldığım ve toprağını değiştirmediğim 4 saksıyı (diğerleri de dahil) Bionemlemeyi özellikle geciktirdim Bu hafta içi ROA'ya verecekleri tepkiyi ölçmek için.

Bende yarın fotoğraflayıp foruma koymayı düşünüyordum, bu konu tam zamanına denk geldi.

Yarın nasip olursa sterilize edilmiş topraktaki ve hazır saksılı alınan topraktaki bitkiler arasındaki farkı göreceksiniz. Bunun peşinden de (pilot uygulama kapsamında kullanılacak olan) ROA'nın etkilerini hep beraber izleyeceğiz.

Selamlar, saygılar.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön