Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bari
Harika. Keşke fotoğraflasaydınız.
|
O gün Bafra'lı arkadaşımız bizimle gelemediğinden ve yabani iğdeleri bulacağımızdan emin olamadığımız için yanımıza makina almamıştık. Zaten o zamanlar sadece iki doktor arkadaşım (biri bafralı çocuk cerrahı, diğeri Bafra'ya birlikte gittiğimiz beyin cerrahı) bu olayı ciddiye almıştı. Yabani iğde bulabilsek bile bu kadar meyvelisini tahmin etmiyorduk. Fakat keşke kamera alsaymışız.
O gün kış günü olmasına rağmen hava da çok güzeldi. Harika resimler çıkardı. Fakat yaklaşık bir ay kadar sonra yine gideceğiz. Çünkü meyveler henüz olmamış. Küçük, sert ve yeşil durumdaymış. Muhtemelen bu kez ekip daha kalabalık olacak. Artık bol bol fotoğraf çekeriz. Zaten Hotamışlıgil hoca da konu ile ilgili görsel döküman istemişti.
Bu arada 45 gün kadar önce Erzurum'a gittim. Gümüşhane-Erzurum karayolunun özellikle dere kıyısına bakan kenarında yol boyunca çok sayıda yabani iğde gördüğümü sanıyorum. Geciktiğimiz için şöforü durdurup bu bitkileri inceleyemedim. Normal iğde ya da benzeri başka ağaçlar da olabilir. Sonbaharda meyveliyken ayrıntılı incelenebilir.