Toprağa Organik özellik kazdırmaktaki amaç sağlıklı bitki yemek ise bunun yanlış bir düşünce olduğunu düşündüğümden belirtmek istedim.
Fakat çevreye daha yararlı olduğunu söyleyebilirim önceki mesajlarımda belirttiğim gibi kimyasal mücadele yapılan bir bahçe yanındada çevreye katkınız mümkün olmamakta.
Ayrıca konu açılmışkende türkiyede ticarette binbir hile olabildiğini, organiktede aynı hileler söz konusu olabileceğini öyle manavda organik domates denildimi kesinlikle sağlıklıdır düşüncesiyle boş yere fazladan paralar verilmemesi gerektiğini belirtmek istedim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi x-29
Ufak bir fark daha var, oranik urunlerde insan sagligina zararli olmayan urunlerle veya biyolojik olarak zararli mucadelesi yapilir. Ornegin Bayer firmasi tarafindan uretilen Confidor adli ilacin ozellikle Ingiltere de gorulen buyuk miktarda ari olumlerinden (colony collapse disorder) sorumlu oldugu yonunde calismalar yapildi. Organik tarim hep insan hemde doga icin en faydali tarim turudur.
|
Tarım ilaçlarının yararlı yararsız böcek veya canlı ayırt etmediği konusuna katılmaktayım.
Ayrıca Arıların ölümü İsrail arı virüsü olarak adlandırılan bir virüs yüzünden.Merak eden olursa bunuda geniş olarak anlatabilirim.Bunun hakkında Discovery'de bir araştırma belgeselini izlemiştim.