View Single Post
Eski 08-08-2009, 13:48   #709
beyaz orkide
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-08-2007
Arkadaşlar ben küpe ciceginin sırrını ögrendim ve şaşkına döndüm.Kuşadasında yaşlı bir teyze yetiştirmiş küpeliyi ama ne yetiştirmek resmen agac olmus.Hic bu kadar büyük bir küpeli görmemiştim.Üstü okadar ciceliydi ki yaprakları görünmüyordu.Cep telefonumun şarjıda bitmişti resim de alamadım.Kapısını caldım.Mutlaka ögrenmeliydim.Sordum sırrını teyzede,Kızım küpeliler sogugu ve suyu sever dedi.Bunun icin topragına buz koymalısın bide gölgeye koydun mu tamamdır.Şaşkınlıklar icinde kalakaldım ama bana cok mantıklı geldi.Cicekler icin başka bir puf noktası bilirmisin teyzecigim dedigimde var dedi.Bana cilli begonyasını gösterdi oda tam bir agac gibi olmuş üstü cicekten yıkılıyo.Ona da cayın artan posasını koyuyormuş bu bizim icin bildik bir sey ama öyle bir sey ögrendim ki teyzeden şaşkınlıktan kücük dilimi yutacaktım.Deve tabanına ve sarmaşıklara ne verirmiş dersiniz.Yıkadıgı etlerin suyunu dökermiş.Buda onların alacalı olmasını saglarmış.Deve tabanını gösterdi bana yaprakları gercekten alacalıydı.

beyaz orkide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön