Mutfak artıklarımızdan yararlanmak
Arkadaşlar bu başlıktaki yazımız kompost konusundaki paylaşımlarda mutfak atıklarının değerlendirme konusunda bazı arkadaşlarımızın mekan ve diğer mataryalleri temin edememe imkanlarıya uygulanarbilirliğinin boşlukta kalarak işlerliğindeki boşlukları duldurmak maksadıyla kompost konusunun mutfaklara uyarlaşmış bir versiyonu gibi düşünülebilir.
Sonuçta mutfak artıklarının organik bilşenlerinin değerlendirerek bahçemizdeki saksılarımızdaki bitkilerimize sıvı besin (Gübre) yaparak yeni farklı yöntemle pratikte uygulanabilirliği Klasik yöntem olan havalı yakmalı oksidasyon esasından faklı olan, daha öncede soğuk kompost anlatımlarını(çukurda) yaptığım yöntemin mutfaklara uygulnmış ufak bir modeli olan kapalı bidon ve varil içinde uygulanabilirliğini tartışarak paylaşımlara açmaktan gurur duyuyorum.
|