View Single Post
Eski 08-08-2009, 08:09   #451
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Mutfak artıklarımızdan yararlanmak

Arkadaşlar bu başlıktaki yazımız kompost konusundaki paylaşımlarda mutfak atıklarının değerlendirme konusunda bazı arkadaşlarımızın mekan ve diğer mataryalleri temin edememe imkanlarıya uygulanarbilirliğinin boşlukta kalarak işlerliğindeki boşlukları duldurmak maksadıyla kompost konusunun mutfaklara uyarlaşmış bir versiyonu gibi düşünülebilir.

Sonuçta mutfak artıklarının organik bilşenlerinin değerlendirerek bahçemizdeki saksılarımızdaki bitkilerimize sıvı besin (Gübre) yaparak yeni farklı yöntemle pratikte uygulanabilirliği Klasik yöntem olan havalı yakmalı oksidasyon esasından faklı olan, daha öncede soğuk kompost anlatımlarını(çukurda) yaptığım yöntemin mutfaklara uygulnmış ufak bir modeli olan kapalı bidon ve varil içinde uygulanabilirliğini tartışarak paylaşımlara açmaktan gurur duyuyorum.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön