View Single Post
Eski 07-08-2009, 18:27   #441
ayazkentli
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Benim, ne cins olduğunu merak edip durduğum domates pembe çıktı. Sabah koparttıp hem gözlemleyerek (keserken kabuklarının incecik olması gibi) hemde yiyerek, (kokusu ve lezzeti ile) test ettim ve hemen çekirdeklerini aldım. Diğerleride pembeleşmeye başladılar.

Özellikle eşim, bu domatesin lezzetine çok şaşırdı ve bu yaşına kadar hiç böyle güzel lezzetli domates yemediğini ve görmediğini söyledi ki, çok haklı. Çünkü eşim benden 14 yaş küçük ve ben 19-20 yaşlarında iken bu domates cinsi yavaş yavaş piyasadan yok olmaya başlamıştı, bu da onun 5-6 yaşlarındaki zamanına rastlıyordu. Bu tohumları saklayan ve yeniden çoğalmasına ve genç nesilin tanımasına aracı olanlara, bol bol teşekür etmemiz gerekiyor.

Ben bu ektiğim domateslerin tohumlarının bir kısmını, köydeki annemden almıştım, o da kendisinde az diye, biraz'da komşusundan alıp göndermiş ama sırık salkım diye istemiş ondan, herhalde o karışık vermiş olmalı, komşusunun 1-2 yıldan beri pembe domates ektiğini söyledi. İyi ki karışmış tohumlar, benim için ikramiye çıkmış gibi oldu. (Benim bu yıl başkalarından alıp ektiğim tohumlar hep karışık çıktı, domates, mısır gibi, ama içlerinden eski yerliler ürünler çıktı' ki, bu da ayrı bir şans olsa gerek).

Eklenen Resimler

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön