View Single Post
Eski 07-08-2009, 15:25   #30
DarkYES
Ağaç Dostu

DarkYES's Avatar

Giriş Tarihi: 28-08-2004
Alıntı:
Hiç bir özelliği olmayan resimler finale kalmış,
"Seçicilerin görüşü bu fotoğraflar teknik açıdan diğerlerine göre daha iyi, kompozison/kadraj açısından daha başarılılar."

Sizin hiç bir özelliği olmadığını idda ettiğiniz fotoğraflar için örneğin yukarıdaki kararı veren kişileri eleştirme veya suçlama kriteriniz nedir o halde?

Örnek olarak Sayın Derya Özen k0900'ın fotoğrafını beğenip oy verdiğinde ve bunun güzel olduğunu söylediğinde "güzellik" anlamında subjektif bir yaklaşımı var ve aynı şekilde fotoğrafları şeçen üyeler de insan olduğu için fotoğrafları teknik olarak değerlendirdikleri gibi kendi içlerinde "beğeni" anlamında subjektif bir bakış açılarının olması da muhtemeldir.

Buradan ve sizin söylediklerinizden yola çıkarak üyelerimizden Ahmet Bey siz hangi fotoğrafı beğendiğinizi söyledikten sonra beğendiğiniz fotoğraf için şunu söylese?

"Bu fotoğrafın da neresi güzel, beş para etmez, ne kompozisyon var ne de renk canlılığı, onca canlı renkleri olan ve net fotoğraf arasında insan bunu nasıl beğenebilir. Hayret doğrusu." dese ne düşünürsünüz?

Alıntı:
Beğenenler beğenilerini yazıyorsa bende fotoğraflarla ilgili yorumumu yazıyorum. Benimde herkes gibi fotoğrafları beğenme beğenmeme hakkım var.
Sözlerini söylerken mümkünse iğneyi kendinize batırıp beğendiğiniz ya da değerli bulduğunuz ya da iyi olduğunu düşündüğünüz şeyler için birileri bunları söylerse vereceğiniz tepkiyi düşününüz. Hatta aslınde düşünmeyip beğendiğiniz bir fotoğraf oylama için finale kalmadığında verdiğiniz tepkiye ve bu tepkiyle kırdığınız insanların yazdıkları üzerine;

Alıntı:
Sözüm bu düşünceme saygısızlık yapıp kendini saygılı zanneden üyelere. Bu da benim düşüncem ! ...ah ne güzel olmuş, ..süpersiniz ..bir numarasınız yalanları ile mi karşınıza çıksaydım.
yazdığınız şu sözlerle onları kendi beğenilerini ifade ettikleri için "ah ne güzel olmuş, ..süpersiniz ..bir numarasınız yalanları" ne ile itham ettiğinizi hatırlayınız.

DarkYES Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön