Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kırlangıç
Fotoğraf yarışmalarının abonesi olan bir üye değilim. Ancak beğendiğim fotoğrafların oylamasına katılırım. Ben oyumu Mehmet Eskizara için kullandım. Emek veren herkesin eline sağlık.
Bu ayın yarışması için galeriye eklediğim fotoğrafıma Deliorman yorumunu yazmıştı. Örnek olarak benim fotoğrafımı da yazsa finale kalmayan fotoğrafım mı? Eleştirilecek. Yoksa meraklar mı yenilecek.
|
Sayın Arzu Kırlangıç,
Oylamaya katıldığınız için teşekkürler. Oylamaya katılım konusunda tıpkı yarışmalara katılmak gibi bir zorlama yoktur. Öyle sanıyorum ki oylayan herkes de beğendiği fotoğrafı oylamaktadır. "Ancak beğendiğim fotoğrafların oylamasına katılırım. " ı özellikle niye belirttiğiniz bilmiyorum ama belirtme ihtiyacı duymuşsunuz. Bunun sakıncası yok demek suretiyle bu konuyu kapatmak istiyorum.
"Örnek olarak benim fotoğrafımı da yazsa finale kalmayan fotoğrafım mı? Eleştirilecek. Yoksa meraklar mı yenilecek." Bu iki cümleyi tam olarak anlayamadım yanlış anladıysam kusura bakmayın. Anladığım kadarıyla cevap vereyim.
Sayın Deliorman'a bu soru meraktan değil bir itham da/eleştiri de bulunduğu için sorulmuştur. Yani orta da bir merak varsa bunun sebebi çok da açık olmayan yapığı "suçlama/eleştiri" konusuna açıklık getirme isteğidir.
Sonuç olarak bahse konu fotoğraflardan birinin size ait olup olmaması bizim açımızdan önemli değildir. İstenen hangi üyeye ait fotoğrafın değil, hangi fotoğrafın haksız yere finale bırakılmadığıdır. Bu bir üye yarışması değil, fotoğraf yarışmasıdır. Fotoğraflar ekleyen üyelere göre değil üye bağımsız fotoğraf olarak değerlendirilmektedir.
Size ait fotoğraf finale kalan fotoğraflardan önce yapılan ön seçimde 9 fotoğraf arasına kalmış ama finale kalmamıştır. Sonuçta finale kalamayan başka fotoğraflarda var ki daha önce de bu durum doğal olarak yaşanmıştır. Bundan sonra da katılan tüm fotoğrafları oylamaya dahil etmeyeceğimiz için bu şekilde devam edecektir.
Fotoğrafınızı seçilmemesi sebebiyle siz veya sayın Deliorman üzgün/kızgın/kırgın veya benzeri duygular içerisinde olabilirsiniz. Benim aklıma gelmeyen başka duygu veya düşünceler yüzünden finale kalamadığınız için bir tepki de verebilirsiniz. Fakat verilen tepki "Benim ya da şunun fotoğrafı niye seçilmedi?" kalıbına uygun olursa ne ala ama bunun yerine "Bu ... fotoğraflar nasıl seçilir, benim ya da şu kişinin ... fotoğrafı varken." kalıbına girerse o zaman durum değişir. Öyle sanıyorum ki insanları rahatsız eden de bu ikinci kalıptaki tepkidir.
Benim de "Hangi fotoğraflar?" sorum bu sebeple sorulmuştur. Bu fotoğrafların ortaya çıkmasıyla ne olacağı ise sayın Deliorman eğer cevap verirse ortaya çıkacaktır.