Alıntı:
Linkde gonderdigim makaleyi okumanizi oneririm. Ozellikle tarimda kullanilan zehirli ilaclar etiket uzerinde denildigi gibi oyle hemen kaybolmuyor. Bunun en kapsamli ornegi DDT (dichlorodiphenyltrichloroethane, http://en.wikipedia.org/wiki/DDT) dir.
|
Kalıtım yapıcak ilaçlar zaten tarım bakanlığı tarafından yasaklıdır.Ben kullandığım hiçbir ilaç kutusunda kalıtım süresi belirtilmemiş ibare görmedim.
Bitki metobololizmasıda buna kolay kolay imkan vermez.
Alıntı:
Kuresel isinmaya katkida bulunan 3 elementten bir buyuk ve kucukbas hayvan yetistiriciligidir. Sanirim tarim diye genelleme yapmak dogru olmaz.
|
"Küresel ısınmaya çiftçiliğin her türlüsü zarar çünki dünyada oluşamıyacak bir koloni oluşturuyoruz doğanın hiçbir yerinde binlerce dönüm aynı ürün bu denli yetişmez.Her yetişen fazladan bitki ve hayvan suyumuza ortak ve suyun geri dönüşmesini uzatan bir etmen."
Çiftçilik dedim hayvancılığıda belirttim(bir sonraki mesajımda) fakat hayvancılıktan sonra tarımdır şiddetle Home adlı belgeseli izlemenizi tavsiye ederim.Yeni bir belgesel ve çok güzel anlatım ve hep helikopter uçuş göstergeli türçesi mevcut hq.
Tabiiki hakkını veren organik üretim kuruluşları var.
Ben gördüğümü söylüyorum, amcam organik limon üretimi yapmakta ve kabzılamallar saolsun onu analize, köyün tüm limonlarınıda organik diye kamyonlara yüklüyor.
Ayrıca
Amcamın organik limonlarına gelelim, evet organik gübre kullanması yönünden kimyasala göre farklı fakat etrafındaki bahçeler kimyasal müdacele yaptığı içinde ilaç olarak etkilenmekte.Kendi ilaç atmadığı için ilaç gün takibide yapmamakta bu yüzden ilaç kalıtımıda büyük ihtimal kaçınılmaz.
Şu gümrükten geçme olayınada açıklık getireyim,Şimdi burdan sebze organiktir diye çıkıp orada değildir denilip gönderilmiyor organik üretim sertifikası iki aracı arasında bir meseledir.Gümrük ilaç kalıtımına yani (Bitki zamanında toplanıp toplanmadığına sağlık açısından bakar,kimysal analiz bölümü vr tarım il müdürlüğü) Genelde ihracatçı hileli analiz ettirdiğinden, gümrüğünde tüm malı analiz edemeyeceğinden karşı tarafta ise rastgele seçimde çıkdığından gümrükten geçse bile halde gine takıldığından geri gönderim söz konusudur.Yani pazarcı gibi iyi mal öne kötüsü arkaya.
Gümrük firmasında 2 sene çalıştım.Yani sağdan soldan duyduğum şeyler değil bunlar.