View Single Post
Eski 07-08-2009, 00:44   #34
x-29
Ağaçsever

x-29's Avatar

Giriş Tarihi: 22-04-2009
Merhaba,

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Delimus Mesajı Göster
İlaç kullanımı gereken şartlara uyulursa (Devletimiz bu kontrolleri yapamadığı için organik sağlıklıdır deyip geçmekte) kesinlikle hiçbir etkisi bulunmamakta.
Bitkide insan gibidir,insan bir ilaç içtiğinde belirli bir gün sonra kanında ve vücudundan bunu atar bitkide aynı şekil uzaklaştırır.

Linkde gonderdigim makaleyi okumanizi oneririm. Ozellikle tarimda kullanilan zehirli ilaclar etiket uzerinde denildigi gibi oyle hemen kaybolmuyor. Bunun en kapsamli ornegi DDT (dichlorodiphenyltrichloroethane, http://en.wikipedia.org/wiki/DDT) dir.

Arkadaşımız Doğaya organik daha yararlı demiş.
Dünyayı küresel ısınmaya iten en büyük etmen çiftçiliktir bunun engellenmesi mümkün olmadığı için yani insanoğlu oldukça talepte olucaktır bu yüzden Küresel ısınma zararlı listesinde bulunmaz.Home adlı küresel ısınma belgeselini izlerseniz bana hak vereceksiniz.

Kuresel isinmaya katkida bulunan 3 elementten bir buyuk ve kucukbas hayvan yetistiriciligidir. Sanirim tarim diye genelleme yapmak dogru olmaz.

Fakat türkiye şartlarında organik (gerçek olmalı sözde değil) tarım daha sağlıklı diyebilirim.Çünki ihracat dışında gerçek bir kontrol söz konusu değil.Sözde şimdi reçeteler filan geliyor fakat buda sadece kağıt üzerinde olucak şeyler.
Şehrinizde bulunan hallere girerseniz bana hak verirsiniz.Öyle belgesiz her organik ürün diyenede inanmayın.

Ben yaklasik 5 yildir yurtdisinda yasiyorum ve Turkiye deki organik tarim alanindaki gelismeleri takip etmeye calisiyorum. Bildigim kadari ile dunyada henuz oranik tarim ile ilgili standartlar tam olarak tanimlanmadi. Sadece Avustralya da 5 farkli kurulus bu sertifikalari vermekte. Turkiye de ise (farkli kaynaklardan okudugum kadari ile) organik sertifika alama sureci rayindan cikmis. Devlet eger yeni bir alanda hizli bir sekilde politika uretemez ve gerekli duzenlemeri yapmaz ise bunun olmasi dunyanin her yerinde kacinilmazdir.

Bana bir kamyon domates getirin ben size organiktir belgesi alayım burası türkiye Gümrüğünden bile çıkan mal diğer ülkenin gümrüğüne neden takılıyor sizce

x-29 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön