View Single Post
Eski 06-08-2009, 22:41   #71
ilknur aşık
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2007
Peki. Pubicalyx'te ben kendi deneyimimi anlatayım. Bunları mum çiçeği başlığında ilknur aşık bölümünde yazmıştım gerçi ama buraya da yazayım. 2007 kasımda ilk aldığım çelik çok kolay köklendi ve gelişme gösterdi. Çok kolay bir tür. Ancak fazla sulama sonucunda yaklaşık 1 mt. boya ulaşmışken kaybettim. Bende dallarını tam anlamıyla doğrayıp çelik aldım. Onlardan bir kısmı tuttu, maalesef çiçek açmadı. Işığı çok seviyor bence, nemi de. Kendi adıma 2007 kasımda aldığım çeliklere göre 2009 mayısta aldığım çelklerde başarı oranım neredeyse 10 katı. 2007 kasımda aldıklarımdan sadece diversifolila, serpens, silverpink, sp bogor kaldı. Diversifolia'yı aynen silverpink gibi kaybettim. mayısta gelen çeliklerde başarımın artmasını havanın daha sıcak olmasına, kullandığım toprağa( orkide kompostu,compo'nun sardunya toprağı ve yeşil yapraklı bitkiler için toprağı, perlit karşımı) sera etkisine ve arada kullandığım guanolu gübreye bağlıyorum. Tabi ilk çeliklerde çok acemiydik. Göz neresi, çelik nasıl alınır, nasıl ekilir vs hiç birşey bilmiyordum. Şimdi kendimi çok yol kat etmiş hissediyorum.
Bu arada bir kaç ay kadar önce daha önce aldığım carnosa çeliklerinden birinin yaprağının değişik olduğunu farkettim. Allah allah bu neden diye araştırırken onun 2007 kasımda aldığım çeliklerden australis olduğunu keşfettim. Yani bende australis varmış ne zamandır, ama ben yeni farkettim.
Gülmek serbest

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön