Christina'dan:
Hoya lacunosa:
Anavatanı Endonezya ve Malezya, 1826 yılında tanımlanmış.
Hoya lacunosa, en çok sarkıcı olarak büyümeye uygundur. Lacunosa'nın pek çok farklı çeşidi vardır ama en çok "yaygın" çeşitlerinden biri yaprakları koyu yeşil, 3-6 cm uzunlukta, 1.5-2.5 cm genişlikte, kabarık damarları ve az lekeleri olandır. Kolay büyür ve bir saksıda birkaç çelik, ileride hoş, büyük bir bitki olacaktır.
Dönük ve kıvırcık çiçekleri, neredeyse beyaz, krem renklidir ve yaklaşık 8mm'dir. Her şemsiyede 15-25 çiçek bulabilirsiniz. Bir kez çiçeklenmeye başladıktan sonra, çok sık çiçek açıcıdır ve parfüme benzer kokusu geceleri bir odanın tamamını doldurabilir. Çiçekleri yaklaşık 5 gün dayanır, nektar ya hiç üretmez ya da çok az üretir.
Christina'nın kendi deneyimlerinden:
Bu, Kasım 2003'te bir hoya noel partisinden, köklü bir çelik olarak kazandığım ilk hoya. Ve benim küçük çeliğim Ocak2004'te ilk kez çiçek açtı. Kokusuna bayıldım!
Bu hoyadan gerçekten hoşlandım ancak yeterince sahip değilmişim gibi görünüyordu. Bana göre yeterince hızlı büyümüyordu. Bunlardan, o kokulu çiçeklerden daha fazlasını istiyordum. Böylece Mayıs 2004'te daha büyük bir çiçeğe rastladığımda bir saniye bile tereddüt etmedim. Satın aldım, eve getirdim, tamamını duşa soktum, etrafına sarılması için zorlandığı paslı desteği söküp attım ve hoyanın düğümlerini çözdüm. Uzun dalları,kısa parçacıklara böldüm ve daha önceki küçük çeliğimin bulunduğu saksıya gömdüm. Şimdi bir saksı dolusu lacunosaya sahiptim ve pek çok çiçek yoldaydı. Şubat 2005'de en fazla 13 şemsiye saydım!
|