View Single Post
Eski 06-08-2009, 21:26   #68
kaktüs
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2007
Christina kendi elindeki hoya türlerini kendi deneyimlerini ve kendi çiçeklerinin fotoğraflarını ekleyerek anlatmış. Çok keyif aldığım bu yazıları da sizlerle paylaşmak için birebir çevirmeye gayret ettim. Christina'nın ağzından:

* "Little Leaf": Bu türü 2004 yılında Hoya toplantısında bir çekilişte kazandım, başka bir pubicalyx istemiyordum ama bunun gerçekten oldukça koyu renkli çiçekleri olduğunu söylediler. Denemeye karar verdim. Hızlı köklendi ancak fotoğrafa bakarsanız bir yılda ancak bu kadar "BÜYÜK" hale geldiğini görebilirsiniz. Bu hızla büyümeye devam ederse, çiçeklerini 2015 yılında bir yerlerde görebilirim. Şu anda böyle hissettiriyor. Çıkan yaprakları diğer pbx'lerinkilerden küçük, bu nedenle "Küçük yaprak" adını almış olmalı.

*"Silverpink": Bu çiçeği Ekim 2002'de büyük olarak aldım. Zaten 2 tane pbx'im vardı ancak bu tür (bana göre) yoğun lekeleri ile bütün pbxler içinde en güzel yaprak topluluğuna sahip. Bu hoyamı batıya bakan bir pencereye (güneşten korunan) koydum ve çok hızlı büyüdü. Bu sene bir kısmını kestim, böylece 2004 boyunca açtığı gibi açıp açmayacağını görebileceğim. Çiçeğim ilk kez Nisan 2004'de açtı, bu hoyanın çiçekleri beyaz taçların ardında pembe renkli.

* "Red Button": Bunu köklü çelik olarak Ağustos 1998'de aldım. Aynı zamanda satın aldığım ilk çelikti. Hızlı büyüdü ve yaprakları güneşte, büyüdüğünde oldukça hoş oldu. Bazı yaprakları gençken kırmızı beneklere sahipken, bazıları tamamen kırmızı. Benim deneyimlerimden, bu pbx'in yapraklarında en az leke olan pbx olduğunu farkettim. Benimki ilk olarak Temmuz 2000'de çiçek açtı ve bu hoyanın üzerindeki çiçekler, beyaz taçlı pembeden, kırmızı taçlı neredeyse tamamen siyah çiçeklere kadar çeşitlilik gösterdi. Çoğunlukla pembe, üzerlerinde siyah benekler var ve taçları kısmen kırmızı ve kısmen beyaz. Geçen yaz bitkiyi budadım, gene çok hızlı büyüdü hatta bu yaz birkaç kere çiçeklendi.

* "Royal Hawaian Purple" : Bunu Nisan 2000'de köksüz çelik olarak aldım. Aldığımdan beri bunun Red Button ile aynı olduğunu düşünüyorum ancak uzmanlar öyle demiyor... "Red Button"a göre daha dar yaprakları ve daha bol lekeleri var. Aynı zamanda bu cinse Hoya Pubicalyx "Chimera" dendiğini de duydum ancak gerçek ismi "Royal Hawaian Purple" doğru ismidir.

Benimki ilk olarak Ağustos 2001'de çiçeklendi ve o günden bugüne, oldukça sık açtı. Red Button gibi bu hoya da beyaz taçlı tamamen pembe ve kırmızı taçlı neredeyse siyah çiçekler açabiliyor. Güneşte bırakıldığında yeni yaprakları pembe / kırmızı olan hoş bir hoya türü.

* "Jungle Garden": Bilgileri daha sonra eklenecek...

diyor Christina

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön