Benim bildiğim kurdele çiçeği, telgraf çiçeği, agloanema, fil kulağı, drecena, difenbahya hep havayı filtre edici özelliğe sahipler. Ama sanırım bu yararlarının dışında bir zararı elbet olacak. Özellikle difenbahya yapraklarının suyu tehlikeli diye biliyorum. Sanırım filtre ederken bazı maddeleri bünyesinde topluyor. Yani bilimsel olmasa da düz bir mantıkla böyle düşünebiliyorum. Bunların hepsi benim evimde var ve eşim astım hastası. Enteresan olan beraber yaşamaya başladığımız ilk günlerden itibaren nefes almakta eskisi kadar zorlanmadığını, gece eskisi kadar horlayıp tıkanmadığını beraber farkediyoruz. Hoş uyuduğumuz odada çiçek yok ama onun dışında balkon da dahil her yer çiçek dolu. Filtre edilmesi belki onun rahat solumasına neden oluyordur. İlacını bile eski sıklıkla kullanmıyor evde. Ben bu duruma şaşırıyorum. Çok üzülmüştüm bir yanda o bir yanda çiçeklerim çaresizdim başlarda. Şimdi nispeten rahatım, ama tabii yaz ve kış cam ve kapı kapatmama huyumun olması da bu durumda etkin bir faktör olabilir.
Ya da en son seçenek; eşim benim çiçeklerle ne kadar mutlu olduğumu görüyor ve belki de o da bu yüzden mutlu oluyor böylelikle direnci artıyordur. Psikoljik bir destek belki de kimbilir? Sevgi dayanışması...

)