View Single Post
Eski 03-08-2009, 21:20   #438
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Defne Hanım, tam adı Üçüz çiçeği- Alacalı Sütleğen / Euphorbia Marginata. Geçen sene fotoğraflarını görüp çok beğenince tohumlarını Kiraz göndermişti.

Direkt yere dikmemişim, geniş bir kaba ekmişim tohumları ve ne olduğunu yazmamışım. Çok çeşit tohum ekince de ne olduklarını bilemedim. Süs bitkisi olduğundan çok emindim ama bakınca da aynı baklaya benziyordu. Bu hafta güzelleşmeye başladılar. Kiraz yazdığın gibi saksıdan yere geçirdiklerim daha ufak kaldılar. Ve onlar henüz alacalı yapraklarını çıkarmadılar ama haftaya onlar da yetişir diye düşünüyorum.

Nurcan Hanım, Gün Güzellerinin çok kısa sürdü çiçeklenmesi. Ama bu sene Sn. Balıkçıdan gelmişti, daha yerlerine yeni alışıyorlar. Fakat bir bahçede, kocaman bir öbek halinde dikilmişleri gördüm, çiçek büyüklükleri benimkilerin 2 katıydı. Ve yoğun olarak çok güzel görünüyorlardı. Çiçeksiz haldeki yaprakları da güzel.

Glayöl soğanlarını nerden temin ettiniz? Ben bir marketten 20 soğan almıştım, bir iki de benim eskiler vardı. Hepsini bir araya diktim. Ama tek tek bağlamak gerekiyor. Çiçekler ağır gelip kırılabiliyorlar. Ve çiçek daha açarken işi bitiyor diyebiliriz. Tepeye doğru açmaya devam ederken alttaki çiçekler solmaya başlıyorlar hemen. Kısaca ben Glayölü çook sevdim diyemeyeceğim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön