Oya Ağacı, geçen sene de külleme olmuştu Kiraz. Ne kadar ilaçlansa da engel olmak zor. Bu sene de ağacın da bir çok alt dalını kesmek zorunda kaldım, yoksa yukarılara doğru ilerliyordu. Alttaki dallar çiçeklenmedi bu yüzden. Ben üçüzleri saksılara da dikmişim, bu kadar büyüyeceğini bilmeden. Ama güzel oldular. Yerde de var, saksıda da. Dezavantajı, tüm yazı baklaya benzeyerek geçirmeleri, Ağustosta güzelleşmeleri. Hoş Lisianthus ta Bakla-Bezelye arası görünüyor çiçeksizken.
Nurcan Hanım, ozgurbilgin teşekkür ederim. Afrika Zambağını araştıracağım, alırsam yazdığınız gibi yoğun dikeceğim.
Yaptığım yanlışları seneye düzelteceğim. Birisi, Gün Güzellerinin bir kısmını saksıya dikmiştim ki büyük hata. Saksıda, bir iki kök güzel olmuyorlar, yoğun olarak dikmek gerek. Hepsini bir yere toplayacağım. Glayölleri şimdiki yerinden kaldıracağım, yerine henüz karar vermedim. Çok yıllık, her daim çok iri yapraklı bitkiler edineceğim. Baharın başlarında mümkünse yapı marketlere gitmeyeceğim, gerekli gereksiz her tohumu toplamayacağım.
Aklıma geldikçe listeleyeceğim.