View Single Post
Eski 03-08-2009, 17:52   #28
gece
Ağaç Dostu

gece's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2007
Bahçeden haberler, yapılacaklar, ufak ufak başlananlar...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Acarextt03 Mesajı Göster
Inanın ki tam bir gün en az 2 kişi uğraşmalı ki saydığınız düzenlemeler yapılabilir...
Hava sıcaklığı inanılmaz oluyor... Zaten tek başıma çalıştığım için ya da diğer arkadaşlarım
biraz daha neşelenmeye ihtiyaçları olduğundan ben de 1-2 saat sonra onlara katılıyorum...

Tabii ki yapabildiklerim çok kötü durumdakileri düzeltmeye çalışmak oluyor...
Örneğin bir haftasonu yerden 1,5 karış domatesler,
15 gün içerisinde 1,5 metre oluyor oda yetmiyor çıkan fırtınada yerlere kapanıyor...
Onları toplamaya çalışmak başlı başına bir iş...
Neyse ben çok ağlamayayım.. Zaten çok yaramazlık yapmışım... Yani bu hafta ben küstüm gidiyorum...

Inşaallah 16 ağustos pazar günü bahçeye gelip hep beraber bir karpuz yiyelim... Ben gerçekten tadını çok merak ediyorum... Bir aksilik olmazsa görüşmek üzere hoşçakalın...
Bu işin güzel yanı sonunun olmaması. Merak etmeyin ben yavaş yavaş başladım, hafta sonu malina'nın bu bahar şaşırttığı çileklerin (seyrek olanlar) otunu alıp, kazdım, tüm biberlerin önce otlarını elle köklerinden çıkarıp kazdım. Zaten çok az olan patlıcan ile birkaç kök de domatesin dibini temizleyip kazdım.

Meryem Hanım'la konuşarak enginarlarımızın sararan en alt yapraklarının alınması gerektiğini öğrenince (enginar konusunda bilgim ve tecrübem yok denecek kadar), sararanları makasla kesip, yakınlarındaki otları ayıklayıp onları da kazdım.

Daha önce yazdığınız soğanların yerine pırasa işini de Meryem hanımla konuşurken kendisinin de önceden pırasayı denediğini ama toprak özellikleri nedeniyle, pırasa konusunda ne kadar uğraştıysa da pek iyi sonuç alamadığını belirtti. Yani toprak yapısından ne oluyor, ne ölüyormuş. Bilginize.

Bu arada, sırıklar vs. için ellerinize sağlık.

Boşalan yerlere ıspanak, taze soğan olayı daha iyi fikir olabilir.

Ufak da olsa başlanan bu işlere ilişkin fotoları devamında yükleyeceğim.

Naneler konusunda üzülmeyin, yanlış yapmamak için hiçbir şey yapmamak gerek, zaten nane arsızlığıyla arayı kapatacaktır. Burada yazılması dikkati çekmek için diye düşünüyorum.

Sonraki iki hafta sonunda da şehir dışında olacağım. Benim açımdan zor, ama belli olmaz, bu pazar da gidemem derken, kendimi yollarda buldum. Yeni arkadaşlar ile tanıştım.

Görüşmek üzere.

gece
Bahçede yapılanları yazmak, yapmaktan uzun ve yorucu diyen forum kişisi!

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön