Limon afrika zambağı bende var ve çok sevdiğim bir çiçek. Sık dikilmesi gerektiğini bilmiyordum bir de ilk bir iki sene açmıyor, kökü gelişince açıyor. Bir buluşmamız uygun mevsime gelirse senin için bir kök ayırmaya çalışırım.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...4&d=1247134546
Seneye lisantuslar farz oldu, lisantus sayfasına girmiyorum ama burada karşıma çıkıyorlar
Limon, üçüzlerin iyi gelişmiş. Benim ilk sene başıma geleni biliyor musun? İlk minicik beyaz çiçekler açınca, bunlar İstanbul'da açmayacak diye sökmeye başlamıştım, birinin yaprak kenarlarındaki beyazlıkları görünce işin aslını anlamıştım. Üçüzleri bu mevsimden sonra daha çok seveceksin, daha da çiçeklenecekler, uzun zaman çiçekli kalıyorlar ve vazoya koydukların hiç bozulmuyor, kışa da saklayabilirsin. Dökülen tohumlar seneye çıkıyor.
Süs kabağı benim gönderdiğim tohumlardan olabilir mi? Bende tamamı külleme olmuştu, bu sene ekmemeye karar verdim. Bizim buranın nemi de sizden aşağı kalır değil, oyayı zor açtırıyorum. Geçen sene senin böyle bir problemin olmamıştı, belki benimkinin cinsi küllemeye hassastır.