View Single Post
Eski 03-08-2009, 14:57   #534
osmanaksoy1
Yeni Üye
 
osmanaksoy1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2009
Şehir: ÇANAKKALE
Mesajlar: 17
Sayın Halil Bey santamaria cinsi armutların fotoğraflarıda var ama yükleyemedik sorunu aşmaya çalışıyoruz. Santamaria cinsi ve deveci cinsi armuda en çok mantar , kırmızı örümcek ve güneş yanıklığı hastalıkları zarar veriyor. Baharda her yağıştan sonra mutlaka mantara karşı ilacı atılması gerekiyormuş. Kırmızı örümcek içinde ilaçlama yapılması gerekiyormuş.
Güneş yanıklığına karşı armut fidanları arasına şeftali fidanı önerdiler. Armudu, güneş yanıklığı hastalığına karşı şeftali koruyormuş. Gördüğüm bahçelerde bu dikkatimi çekti.
Mart, Nisan, Mayıs, Haziran ayları ilaçlama için çok önemli. Bir ayda en az 3 sefer mantara karşı ve kırmızı örümceğe karşı ilaçlama yapılması gerekiyormuş.
Gördüğüm ağaçlarda en az 180-200 kg meyve var. Santamarya'nın hasadı başlamış. Deveci'nin hasadına yaklaşık 70 gün varmış. Deveciler, şimdiden çok güzeller. Daha 70 gün büyüyeceklermiş. Yaklaşık 700-800 gram olacakmış. Şimdiden tüccar hasadı ve işciliği kendisine ait alımlara başlamış. Talep çok. Arkadaşım, 20 dekarlık bahçeyi 64 000 liraya tüccara vermiş. Şimdi deveci armutlarını ve gransimit(ekşi ve yeşil elmayı) sulamalarını yapıyorlar. İnanın tüm meyve üreticileri zengin olmuş. Hiç bir ekonomik sıkıntıları yok. Kriz oralara hiç uğramıyor. 10-15-20 dekar bahçesi olan arkadaşlarla görüştüm. Hepsi çok kaliteli meyve üretiyorlar ve çok çok çok kazanıyorlar. Ben bunu gözlerimle gördüm. Yanlız su sıkıntıları hiç yok. Birleşerek artezyen kuyuları açtırmışlar. Çok bol suları var. Bir arkadaşın bodur elma bahçesi çok dikkatimi çekti.Sıra araları 4 metre, fidan araları 50 cm. (olmaz diyebilirsiniz) Ben de öyle diyordum. Görünce şaşırdım. 2. yılında müthiş meyve yapmışlar. Şimdi size aşağıda santamarya ağaçlarının fotoraflarını koymaya çalışıyoruz.
Saygılarımla Osman Aksoy ...

Eklenen Resimler
     
osmanaksoy1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön