Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Acarextt03
Demek ki bu börülceyi en iyi İzmirliler biliyor...
Karadeniz'de ben göremedim... Şimdiden merak etmeye başladım..
Peki iç almaya başlamışları ne yapıyoruz.. Yani ne kadar büyüyorlar...
Yediklerimizden bazıları iri kılçıklı ve yutmakta insanı çok zorluyorlar dı...
Yemek tarifleri için teşekkürler...
|
Sevgili Acarextt03 hobi bahçesinden toplayıp ,resimlerini ekledikleriniz börülceler ,bana göre salata için biraz içlenmiş,ben onları zeytinyağlı fasulye gibi pişiririm ya da kıymalı yaparım.
Bizler börülceyi aynı taze fasulye gibi kılçıklarını mümkün olduğunca ayıklayıp,boylarından ikiye ya da üçe bölüp,öyle pişirmeye çalışırız.Arkadaşımın dediği gibi;kışın kuru fasulye gibi satılan kuru börülce içlerinden de haşlayıp (kaynayan suya atıp,4-5 dak pişirdikten sonra kara suyunu süzüp,tekrar ikinci kez kaynamış suda pişiririz, böylece börülceler daha açık renk olur.),taze soğan,maydonoz,limon,zeytinyağ,sirke ilavesiyle salata yaparız,çok güzel olur.