ve Pembe "PÜSKÜLLÜ PAMPAS ÇİMİ" ne bayıldım. Her ikisinin de tohumu yukardaki yerde satılıyor.
Bu pembe püsküllünün bembeyazı da varmış. İkisi bir arada çok güzel oluyormuş. Sarımtrak olanlarından çok gördüm de bembeyaz olanını hiç görmedim. Aşağıdaki fotoğraftakilere bayıldım.
Maxin yerinin ön tarafındaki yürüme taşlarının bir tarafındaki çimleri tamamen kaldırmayı oraya bitkiler renkli bitkiler dikmeyi planlıyorum. Dünden beri çok fotoğraf inceledim, genelde hoşlandığım uygulamalar, aynı bitki türlerinin yoğun kullanıldığı bahçeler. Bu yüzden, o bölüme karmakarışık bitkiler değil de, tek türün 2-3 değişik rengini kullanabilirim. Arka plandaki bitki boylarının yüksek olması iyi olur, önlerine uygun renk tonlarında daha kısa boylular dikince daha hoş görünürler. Yukardaki püsküllüleri görünce, (zahmetsiz olduklarını da biliyorum çok bahçede kullanılıyor, hatta buradan denize inerken doğada da dolu var.), öyle canlu pembe varsa şayet, bembeyazı da varsa, (gördüklerim hep krem tonundakiler) şahane olur diye düşündüm birden. Ama bunları da yaz sonunda dipten kesmek gerekiyordu galiba? Alttaki yaprakları bıraksak, püsküllerin saplarını kessek olmuyor mu?