View Single Post
Eski 31-07-2009, 17:46   #1387
Oğuz Alper
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Uzun süredir yazmakta tereddüt etmiştim ama her bionem hazırladığımda soluduğum yoğun kekik kokusu "yaz artık" diyor Organik ilaçlarda başka kekik kokan bir ürün var mı bilmiyorum. Geçen sene tarımla uğraşan arkadaşımın eşine denemek üzere bir ürün bırakılmış. Eğitimli çiftçilerden oluşan bir grup bunlar. Hiçbirinin ziraate dair eğitimi yok ama aileden gelen toprağı kendileri işlemek zorunda kalmışlar. O dönemde mantar ilacı diye anlatmıştı verilen ürünü.
Dermatoloğun verdiği ilacın karaciğerde oluşabilecek olumsuz yan etkilerinden korkarak, arkadaşım tırnağındaki mantarı bu ürünle tedavi etmeye çalıştı. Sonuç mu? Yazmayayım
Çok önemli bir konuyu dile getirmişsiniz.

Konusunda uzman olmayan bir sürü insan gübre veya çeşitli ürünler üretip insanlara satmaya çalışıyorlar.

İçerisinde kekik yağı olan bir çok ürün karşınıza çıkacaktır.

Tüketici olarak bu ürünleri sorgularken veya satın almadan önce mutlaka ve mutlaka içeriğinin ne olduğunu ; ürün biyolojik veya mikrobiyolojik bir ürün ise mikrobiyolojik analiz raporunu , zararlı mikroorganizma barındırıp barındırmadığını ve tescil belgelerini , içerisindeki bakteri veya bakterilerin ne olduklarının ve en önemlisi bu bakterinin ve bakterilerin DNA sını yani parmak izlerini ilgili ünüversitelerce belgelerini mutlaka sorgulamalıyız. Benim ürünümün sorgulandığı gibi !!!

Bu sorgulamalar sizlerin sağlığı ile alakalı olduğu için çok önemlidir.

Aksi taktirde kimsenin istemeyeceği hastalıklar veya olumsuz sonuçlarla karşılaşabiliriz. Sevgiler

Düzenleyen Oğuz Alper : 31-07-2009 saat 20:14
Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön