View Single Post
Eski 31-07-2009, 01:55   #1366
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bitkidoktoru Mesajı Göster
Merhaba
Formu izliyorum
Elimde bionem ve roa var denemelerii kurdum.
ilk denemelerimi Bağda küllemed, Zeytinde solgunluk, Biberde Solgunluk

Aslında şahsım olarak denemeye ihtiyaç duymuyorum . Benim açımda Bionem rüştünü ıspatladı. Ama Türk Çiftçisi görerek inandığı için bunu yapmak zorundayız . Denemelerimde şahit bitki veya şahit sıralar bırakmaya özen gösteriyorum .
İlk olarak size bağda küllemede aynı salkımın fotoğraflarını veriyorum
fotoğraf üzerinde tarih var tarih olayanlar 29/07/2009 tarihinde çekildi.
Salkım işaretlendi ama fotoğraflar salkımın farklı açılarında olmuş. İlk çektiğim açıdan yine fotoğraf çekip burada paylaşacağım.

ÖNEMLİ NOT : KÜLLEME ÇOK İLERLEMİŞ KONUMDA AMA BUNU DURDURDUĞUNU VE DANELERİN ÜZERİNDE BOTRYTİS RESMİNDE GÖRECEĞİNİZ GİBİ OLMADIĞINI AKINTININ OLMADIĞINI İLERLEYEN FOTOĞRAFLARDA GÖRECEKSİNİZ. KURUTMALIK ÜZÜMDE

Sonuçları Paylaşacağım

Rıdvan UYAR
Ziraat Mühendisi
Bitki Koruma
www.bitkidoktoru.gen.tr
Beydere Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü
Sn.bitki doktoru, hoşgeldiniz.

Burada bir uygulayıcı ziraat mühendisine ve hele bitki korumada uzman birine öyle ihtiyacımız vardı ki, anlatamam.
Şimdi Sn.Oğuz beyin papucunu dama atabilim. (zaten pek bi şey de bilmiyordu)

Yakınımdasınız sizinle görüşebilirim de.

Asmada külleme ile başımız gerçekten dertte ve 5 yıl sonra yine o kazandı. Manisa ovasından bilirsiniz.
Sizin uygulamanızı anlayamadım. Küllemeye tamamen yakalanmış üzümlerde mi bu denemeyi yapıyorsunuz?

Eğer öyleyse ve yakalanmış üzümde küllemeyi yok ederseniz bir de sizin heykelinizi dikmek zorunda kalmayalım.

Bu siteye bu konularla gelmenize sevindim.

(Birde şu sn.denizakvaryumundan uzak durun. Sitenin en tehlikeli üyesidir. Nerde bir soru sorsanız oradadır. Hemen bir yerlerden bir şeyler araştırır, bulup buruşturur ve altına yapıştırır, insanı ofsayta bırakır.)

Saygılar, hoşgörüler

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön