Dediklerinizin bir kısmına tabii ki katılıyorum. az-biraz duyarlı kişilerde bu topluluklarda kendilerine entellektüel tatmin sağlıyorlar tespitinizi doğrulayan örnekler olduğunu düşünüyorum.
'sivil toplum..' etiketiyle örgütlü olan kuruluşların çoğu, isteyerek veya ayırdında olmadan toplumda gelişen ve patlama noktasına gelen tepkileri etkisiz duruma getirmek için uğraşıyorlar. tespiti ise abartılı... Daha doğrusu sorunu yanlış dile getiriyor. Her grup sadece kendi alanında, diğer etkilere, toplumun genel sorunlarına gözlerini kapatıp, onları yok sayıp çalışıyor demek daha doğru. İkisi de Pek işe yaramıyorlar sonucuna çıksa bile, alınacak önlemler tümüyle farklı olacağı için, bu tespiti doğru yapmak çok önemli...
konuyu çay-kahve söyleşisine indirgemeyi, ya da ağacın görüntüsünün fotoğrafçılık adına estetik düzeyde abartılmasını doğru bulmuyorum
yorumunuz, kahve sahibi şu an askerde olan Darkyes'ten epey tepki alacaktır:) Çünkü kendisi, hala sitedeki en çok bilgiyi giren konumunu sürdürmektedir :) Yani arada şakalaşmak, iş yapmaya engel değil :)
|