View Single Post
Eski 30-07-2009, 17:37   #557
ardabora
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2008
Sevgili almira,
Halamın bu evi Trakya'da.

Tekirdağ-Saray-Bahçeköy...Muhteşem güzel bir köy,ormanın içinde,Kırklareli-Vize yolu üzerinde.

Halam yaklaşık 30 yıldır ileri derecede şeker hastası ama çok metanetli bir kadın.

Babannem gibi o da toprak delisi,eline ne geçerse ekiyor dikiyor,üretiyor ama daha çok sebze...Çiçeklerle uğraşacak ne vakti var ne de hali...20 yıl önce evi ilk yaptıklarında muhteşem bir bahçesi vardı ama hem şeker hem de kötü bir bel fıtığı artık onu çok engelliyor ve çiçeklerle fazla uğraşmıyor.

Bir de orman içinde olduğundan gölgede fazla çeşit çiçek yetişmiyor ama ortancalar için çok iyi bir ortamı var.

Çiçek olarak fazla çeşidi yok aslında. Gül,haseki küpesi,bir iki kök clematis,papatyaları falan var. Genelde çok yıllık çiçekler var ama cam güzellerini çok seviyor ve her yıl onlardan bahçede mutlaka oluyor. Bir de sabah sefası...

Bildiğim kadarıyla ortancalar için pek bir şey de yapmıyor. Suni gübre falan kullandığını hiç görmedim. Bulundukları köyde manda yetiştirildiği için köylülerden gübre alıyor ve tüm bahçeye bunu kullanıyorlar. Ayrıca ortancaları buduyor,o kadar...Kışa girerken de ortancaların diplerinden yeni sürgünleri alıp hemen bulduğu ilk yerde çelikleri toprağa sokuyor,bir sürü ortancası daha oluyor.

Çok sevdiği için en çok yetiştirdiği şey ahududu.Yaklaşık 15 mt. uzunluğunda tünel şeklinde ahududu bahçesi var. İçinde kaybolup ahududu topladık en son gittiğimizde. Ama ahududu yiyeceğim derken resim çekmemişim.

Bahçenin genel fotoğrafları var ama bu sayfayı o resimlerle doldurmak istemiyorum.Kısmet olur da seneye kendi bahçemin sayfasını açarsam,orada hem halamın hem de teyzemin bahçe resimlerini eklerim mutlaka. Ya da vaktim olunca galeriye eklerim.
sevgiler...

ardabora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön