View Single Post
Eski 28-05-2005, 19:43   #13
hasanulas
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-04-2005
''Durun biz köklü olarak örgütleneceğiz sonra ilgileniriz mi diyeceksiniz?''
Böyle bir şey demediğim ortada.Yazdığım tümceyi yineliyorum:
''Bizim baş ağrısı kesici ilaçlara değil,daha köklü ve halktan-ulustan yana önlemlere/çözümlere,önderliklere,örgütlülüklere ihtiyacımız var''

STK:Sivil Toplum Kuruluşları.
O kadar iddialı bir etiketki.Söylermisiniz,hangi ülkede hangi 'Sivil' toplum kuruluşu,örneğin önce kedileri korurken sonra iddialı-etkin bir doğal çevreyi koruma kuruluşu haline geldi...
Sokağa çıkıyorum,adım başı dilenen insanlar.
Ne yapacağım,duyarlı davranıp duygularımı savsaklayan bu insanlara elimde ne varsa vereceğim.****,o görüntüye neden olan koşulları irdeleyip,'ne yapabilirim' konusunda kafa yoracağım ve kendimi yapılacaklar konusunda zorlayacağım.
Sokağımızın başındaki ağacı koruyacağım diye,biraz ileride yanan ormana seyirci kalamam.
Bana öyle geliyorki,şu an 'sivil toplum..' etiketiyle örgütlü olan kuruluşların çoğu,isteyerek veya ayırdında olmadan toplumda gelişen ve patlama noktasına gelen tepkileri etkisiz duruma getirmek için uğraşıyorlar.Elbette bu arada maddi çıkarlarda sağlıyorlar kendilerine.Sizin alıntı yaptığınız yazıda var bu,bence de doğru.Öte yandan az-biraz duyarlı kişilerde bu topluluklarda kendilerine entellektüel tatmin sağlıyorlar.
Ne yapmalı.
Herşeyi bir yana bırakıp 'Godot'u bekleyecek halimiz yok elbet.Örneğin ben şu anda bu yüzden bu forum-sitedeyim ve birşeyler yapmak istiyorum.
En azından benim gibi düşünenlere destek olmak,moral vermek istediğim için buradayım.
Ama,konuyu çay-kahve söyleşisine indirgemeyi,**** ağacın görüntüsünün fotoğrafçılık adına estetik düzeyde abartılmasını doğru bulmuyorum.Şimdi bu eleştirimi sizlerle paylaşırsam sizlerin yaptıklarını hafifemi almış olurum.

Sonuç olarak,STK'nın başındaki 'Sivil' sözcüğünün anlamsızlığından ve yersizliğinden hareketle bu tür örgütlenmelerin yapay,muhalif kişilerin varolan tepkilerini etkisiz duruma getirmeye veya başka gereksiz alanlara yöneltmeye yönelik bir kandırmaca olduğunu savunuyorum.
Adını bile,konuştuğu dildeki anlama uygun seçemeyen bir oluşumun kime ne yararı olabilir.
Saygılarımla.

hasanulas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön