Herkese iyi gunler.
Iki aylik bir aradan sonra bu ayin 3. sali toplantisina katilabildim.
Arada kayniyan iki ayin sali aksamalarini, Kibris, Izmir ve Ankarada yaptigimiz calismalarla doldurdugumuzu dusunuyorum.(Istanbulda bonsai calisma firsati olmadi. Sadece tanisma sohbet ve yeme icme oldu herkese tesekkurler. toplantidan sonra, Tekin bey beni misafir etti agaclari uzerinde birlikte calistik kendimi toparlayim Tekin beyle yaptigimiz calismalari da paylasacagim.)
Melbourne'da su an kis sonunu yasiyoruz. Kimi agaclar ciceklenmeye basladi bile. Kis sonu bonsai ile ugrasanlarin cok isi olur. Bu islere ek bir de agustos ayinda yapilacak sergi olunca isler katmerlesiyor.
Sali aksami acilisi yapan baskanin gundeminde Agustos ayinin 15 ve 16 sinda yapilacak sergiye her uyenin en az bir agacla katilmasi gerektigini. Agac ve saksilarin temizlenmis olmasi(Agcaclarimi sergiye hazirlarken bu temizlik ve hazirligi sizlerle ayrica paylasacagim.) ve sergiye getirilecek agcalarin isimlerini(Latince) agac sahibinin bilmesi ve gorevlilere agacin ne oldugunu belirtmeleri gerektigini vurguladi. Gorev bolumu icin kagit kalem dolastirip herkese uygun saatlerde secim yapip gorev ustlenmesini istedi.
bonsai show.jpg
Bonsai sergisine hepiniz davetlisiniz.
Sergi ile ilgili konusma bittikten sonra baskan, Victor Liew'i yanina cagirdi.
Victor akcaagaclar hakkinda bildigiklerini ve deneyimlerini bizlerle paylasacakti.
Tem. Sali aksami 99 002.jpg
Victor ise budama ile basladi. Akcaagaclari budama icin en uygun zamanin kis sonu oldugunu, dallarin uzerinde bir cift tomurcuk kalacak sekilde derin budamalar yaparak agaclarin daha cok dallanmasinin saglanabilecegini anlatirken bir yandan da akcaagacini buduyordu.
Daha sonra agacini saksidan cikarip kolerine bakti.
Tem. Sali aksami 99 003.jpg
ve kok budamasi yapmiya da karar verdi. son iki yil once kok budamasi yapmisti.
Tem. Sali aksami 99 004.jpg
Tem. Sali aksami 99 005.jpg
Koleri, kesik taraflari topraga bakacak sekilde budadiktan sonra, onu bonsai saksina dikecek. Elinde iki saksisi var hangi saksida daha iyi duracak diye agaci saksilara koydu.