View Single Post
Eski 29-07-2009, 17:33   #19
Lonicera
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sofralık çizme veya kırma zeytin yapımında, zeytin rengini muhafaza edebilmesi için ne kullanılmasını tavsiye edersiniz? Kendi yapmış olduğumuz zeytinlerde az da olsa kararma oluşuyor. Zeytincilerin yaptıklarında bolca limon tuzu olduğu için neredeyse ağıza alınmayacak kadar ekşi, ama altın sarısı renginde. Konservelerde kullanılan bir takım koruyucu kimyasallar var. Ne derece sağlıklı bilmiyorum. Limon tuzu kullanmadan, altın sarısı renkli yeşil zeytin elde etmenin bir püf noktası olsa gerek

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön