Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi izzeterisen
İyi günler Ali Bey.
Ben Portulacaria afra denen bitkiyi çok sevdim. Geçen yıldan beri kestiğim filizleri köklendiriyorum. Geçen yıl diktiğim ve şu an 120 cm.kadar boyunda olan bitkim :
Eklenti 94880
Bu bitkim büyümeye devam ediyor. Bu bitkiyi bu şekilde büyütmekten amacım bonsai yapacak olmamdır. 100-120 cm dolayında bir bonsai elde etmek istiyorum. Ancak ben istiyorum ki konik bir gövde oluşturarak büyüsün. Şimdilerde toprak seviyesinde gövde kalınlığı 2 cm.e yakın. Tamamen kendi haline bırakmaktansa büyüme sırasında kesimler yaparak dal şekillendirmelerine girmeden önce konik bir gövde elde etmek mümkün değil midir? Kesim yaptığımız zaman alt dallarda gelişme hızlanıyor. Kesim yerinden bir filizi dik olarak yönlendirdiğimiz zaman (gövde olarak) o filizde gelişme ilerleyinceye kadar altta dallarda ve gövdede kalınlaşma , gelişme olur. Daha sonra tekrar kesim yapsak aynı şekilde nasıl olur.
Bitkilerimi büyütme konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Bu şekilde şimdi 30 kadar bitkim var.
Şimdiden teşekkürler.
|
Ali Bey,
Bu soruyu sormaktan kastım bu resimdeki gibi bitkiyi büyütmek isteseydim acaba P.afra'da başarılı olabilirmiydim diye öğrenmekti. Ben bu resmi aldığım sitedeki bilgileri tam tercüme ederek bilgi edinemiyorum. Bir de bitkilerim saksıda olduğundan benim için daha kolay olabilir diye düşünmüştüm.
clipgrow.JPG