Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Delimus
Envor hocam bilgi verirsen sevinirim
Bu Denemeniz IceBerg Marul mu ?
Hasat Süresi 40 gün mü ?
EC olarak hep sabitmi yoksa değişiklik yapıldımı? (Sanırım bir yerde 2.0 diye söylemiştiniz)
Formul gine bu konuda verdiğiniz formülümü uyguladınız?(Fırtınada telef olanlar için hazırlanan)
Çok soru sordum  birde Viyolleri kullanmak sanırım 1 dekar alan ekerken min. 50000 fide için kolay bir yöntem olur.Zira 50000 fideyi önce viyollere dikip sonra bardaklara aktarmak zahmetli bir iş olur.
Peki Viyollere Perlit-torf karışımı hazırlasak çimlenmede sorun yaşarmıyız? yaşamazsak, tohumu eksek sonra 3-4 yapraklı hale gelince Borulara aktarmamız sorun olur mu ?
Sistemde kullandığınız viyoller kaçlık ?
|
Evet, denemem ıceberg marul, 40 günde yetiştirdim, besin eriyiği lollorosalar için hazırladığım eriyikti, ama bazı elementlerle oynanmalı diye düşünüyorum, görüntüsü gezeldi, ama içini tam olarak sıkılaştırmadı.
Fideleri bardağa yerleştirmeye çalışma bence, boşa para ve vakit kaybı. Viollere perlit-torf karışımı hazırlarsan nasıl olur? Bilmiyorum, mantıken perlit suya girince köklerden ayrılacakmış gibi geliyor, ama denemediğim için tamda kestiremiyorum sonucu.
Viollarin içi, 2 cm X 2 cm idi.