Sayın caucasus,
Size katılıyorum. Bu sistem ile balık ve et de gayet güzel pişirilebilir. Ancak arada pişirilenin durumunu kontrol etmeye uygun bir kapatıcı tasarlamak şart.
Ben tokat sobası ile mükemmel balık pişirmekteyim. Onda da mantık aynı, direkt ateşe maruz kalmadan pişirmek malzemeyi.
Bu hafta " yazması ayıp " 4 adet orta boy levreği baş, orta bölge ve kuyruktan olmak üzere yukarıdan aşağıya şişe dizdim. Şişlerin altına madeni kağıt klipslerinden taktım ve sobanın orta teline astım balıkları. Bu sobada üst kapak var. Sık sık açıp bakabiliyorsunuz ve pişmeyi takip edebiliyorsunuz. Netice süper idi. Şu anda eften püften yaptığım bu şişleme ve sallandırma sistemine bir çözüm bulmaya çalışmaktayım. Eğer düzgün bir şiş tertibatı yapabilirsem bundan böyle tüm balıkları tokat sobası ile pişiririm. Izgara da mümkün olmayan bir pişirme oldu. Balıklar pişti ama hiç kurumadı ve yanmadı. Bu neticeyi ızgarada almak çok zor.
Teneke de balık için aklıma gelen bir yol da üstteki kapağı kulplu hale getirmek ve arada kaldırarak bakmak, bunun pişirme ameliyesine bir zararı olmayacağını düşünüyorum.
Deneyen olsada bilgi alabilsek iyi olacak.
Düzenleyen hosseda : 19-01-2010 saat 10:57
Neden: kelime hatasını düzeltmek için
|