View Single Post
Eski 27-07-2009, 08:30   #103
thomasina
Ağaç Dostu

thomasina's Avatar

Giriş Tarihi: 05-06-2009
Sevgili seleste, zaten benim sorguladığım sizin neden evde hayvan beslemediğiniz ya da beslemek istemediğiniz değildi, yanlış anlamışsınız demeyeceğim büyük olasılık ben yanlış ifade ettim. Dediğiniz gibi bu kişisel bir tercih meselesidir ve hatta tercihlerdeki öncelik sıralaması meselesidir. Dahası bu kişiye özgü bir yaşam şeklidir.Ama dediğim gibi bir konuda hemen aynı düşüncedeyiz. Sözü geçen komşular gibi bilinçsiz hayvan besleyenlerin hayvanların karnını doyururken bir yandan da kazanılacak her hayvanseveri potansiyel bir düşman haline getirmeleridir. Bu konuyu yine yanlış ifade etmiş olmayayım sizden ya da tanıdığım ama hayvan beslemeyen birçok kişiden bahsetmiyorum. Söz meclisten dışarı. Ama asıl üstünde durmak istediğim baştan beri bunun ortak bir sorunumuz olduğudur. Dediğim gibi bu komşulara benzer şikayetler hep bana gelir, bana bu hayvan sevgisimi denir. Ben bu bakış açısını sorgulamak isterim her zaman. O yemeğe alışmış hayvanlar gibi onları bilinçsizce besleyenler de bizim ortak sorunumuz.Benim tam da üstünde durmak istediğim budur. Ama ne yazık ki o kişiler nasıl bilinçsizce hareket ediyorlarsa siz ya da ben gibileri eleştirdiğimizde de ya da bir şey önerdiğimizde aynı kabalıkla cevaplıyorlar ve hatta bazen saldırgan oluyorlar. Bana göre işte asıl sorun tam da burada başlıyor. Kimseye akıl vermek niyetinde değilim ve hatta bunu haddim olarak da görmem ama ben böyle insanlarla tartışmaktan bile kaçınıyorum. Ne yapıyorum kendimce o hayvanları ben de üstelik daha iştahla yiyecekleri başka bir mamayla baştan çıkarıp, insanların rahatsız olmayacakları başka bir yerde beslemeye gayret ediyorum. Tabii dediğim gibi düzenli aynı saatte değil. Çoğu hayvan besleyen benim bu düzensiz saat uygulamama karşı çıkarlar ama aslında en mantıklısı budur. Alışmamış oluyorlar ve tembellik yaparak doğalarından vazgeçmiyorlar.
Neyse aslında yine aynı şeyden belki biraz farklı bir dilde konuşuyoruz o kadar. Ama tabii sorundan etkilenen aslında karşı karşıya gelmemesi gereken iki tarafmış gibi oluyoruz yine. Bu her platformda bu tür konuşmalarda mutlaka aynı sonuca geliyor. Hayvan besleyen veya beslemeyen grupları oluşturuluyor. Oysa ben hiç o açıdan bakmam, bakmam da. Herkes benim gibi olmak zorunda değil, ben de kimseye benzeme kaygısı taşımamalıyım. Çocukların hayvan beslemesinin onlara ne gibi katkıları olduğu konusundaki düşünceleriniz tartışılamaz bile, çok haklısınız. Ama dediğim gibi ortak bir mücadele ama insani sınırları aşmayan ve yasalarla desteklenmiş olarak. Bunu istiyorum ve kesin düşüncem sizde bunu kabul edersiniz. Benim aktarmak istediğim şey aslında ya da size sormak istediğim şuydu; aynı sitede olsak ve aynı şeyden rahatsısız, ben kendi yöntemimi uyguladım diyelim. Siz ne yaparak bu mücadelede yanımda olurdunuz ben bunu öğrenmek istedim. Bunu da sakın bir eleştiri ya da sorgulama olarak algılamayın lütfen, her yazışmamda insanlardan farklı kişilerden bir şey öğrenmek istediğim için bu detay sorulara girerim. Rahatsızlık vermek niyetim değil, maksatını aşan konuşma yapmak hiç değil. Ben bunun cevabını almak isterim sizden. Bilinçli ve ön yargılı olmadığını düşündüğüm insanlara her zaman daha çok sorararım bir öneri ya da fikir almak adına.

Düzenleyen thomasina : 27-07-2009 saat 08:57 Neden: imla hatası
thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön