hakany'nin yazdıklarına katılıyorum.
Allah aşkına yabancı kaynaklar dediğiniz şey kim? kimler? onların dedikleri yıkılamaz Allah kanunları mıdır ki bu bibere illaki bu ismi vermeye çalışıyorsunuz? Yabancı kaynaklarda da penis biberi deniyormuş. Densin! Lütfen arkadaşlar ya, kendi özünüze kendi kültürünüze sahip çıkın.
Birileri demiş ki ismi haricinde herşey normal öyle mi? ismi değişince gururla manavdan alabileceğiz yani... Evet belki isminin değişmesi şeklinin değişmesini sağlamıyor, ama siz şekline müdahale edebilir misiniz? O Allah'ın yarattığı bir mahluktur. Ama ismine müdahale edebilirsiniz çünkü o insanın uydurduğu bir isimdir.
Üstelik lütfen böyle nezih bir ortamda bu kadar bilinçli insanların var olduğu bir sitede isimlerin, sembollerin
vb. şeylerin insanların duygu ve düşünceleri üzerindeki çağrışımlarını bilmediğinizi söylemeyin. Psikoloji denen bir olay var değil mi? Biz "robot" muyuz arkadaşlar. Gayet lakayt bir şekilde penis biberi diyeceğiz de aklımıza hiçbirimizin hiçbir çağrışım gelmeyecek, gayet "saf" bir şekilde gayet "masumane" duygu ve düşüncelerle olaya yaklaşacağız. Penis biberini yemeğin yanına koyup kötü çağrışımlar yapmadan yiyeceğiz... Yapmayın lütfen... Gerçekçi olun, gerçek dünyaya gelin.
Hem birileri ordan hanımgöbeğine, vezir parmağına gelmiş.... Bu isimler sizin bahsettiğiniz penis biberinden çok çok çok çok çokkkkk daha normal olmalarına karşın örnek diye koyabiliyorsunuz da nasıl oluyor penis biberini gayet makul karşılıyorsunuz... Burda bizler elbette birbirimizi tanımıyoruz. O nedenle isim vermek haddim değil ama "genel" bir şey söylemek istiyorum. Bir zaman özel bir TV kanalında yemek yapan bir şahıs sizin bu örnek verdiğinz vezir parmağı vs.. onların da güzel çağrışımlar yapmamasından ötürü kendince değiştirmiş, başka isimler vermişti, herkes o şahsı topa tutmuştu. "Kitabın her iki yüzünü de okumak" denir buna, biliyorsunuz değil mi?
Belki bizler atıyorum "bilgisayar biberi" desek bile onun neye benzediğini elbette bileceğiz ancak yeni yetişen körpe beyinlere
"bak yavrum penis biberi, bak bu senin bilmem neyine benziyor" demek acaba çocuğun ahlakı üzerinde nasıl bir etki bırakacak? (unutmayın ki ülkelerin yıkılışı ahlak değerlerinin yıkılışından kaynaklanır, ekonomilerinin **** başlka şeylerin çöküsüşünden değil) buna modernlik diyorsanız bu modernlik değildir. o çocuğun dikkatini nereye celb ettiğinize bir dikkat edin... uzun oldu ama illa "penis biberi" demek isteyenlere hayretle bakıyorum, hatta hayretim bile şaşıyor bu duruma... İnsan basit bir varlık değildir, ruhunda pekçok sanatsal güzelliği barındırıan (eğer kaybetmediyse) bir varlıktır, sanatsal ortamdan çıkıp gayet basit bir varlık haline gelmeyelim.
(bu arada penis biberi diyen desin gene, başlığı da bu haliyle bırakmak isteyen bıraksın. yukarıda yazdıklarım benim düşüncem. nimeti, cinsel bir organ ismiyle bahsetmekde de abesiyet görmeyenlerin zaten fikrini değiştirebileceğimi sanmam. bu söylemler o kişiyi bağlar. birileri türkçe düzgün bir isim verene kadar ben gene peter biberi demeyi tercih ediyorum. Sonuç olarak doktorda değiliz öyle değil mi?)
saygılar....