View Single Post
Eski 25-07-2009, 23:02   #101
thomasina
Ağaç Dostu

thomasina's Avatar

Giriş Tarihi: 05-06-2009
Hayır bu inanılmaz bir yanlış. Onlar bizden önce vardı, yine olacaklar. Maksat bu olayı kabullenip beraber yaşamayı tercih etmektir. Hayvan beslemek ya da sevmek, dışarda aç hayvanları doyurmak demek değildir. Aç olan, evcil bir canlıyı gördüğü zaman; insanoğlu zaten beslemelidir. Hatta bazen evcil olmayanında karnı doyurulursa insana zarar vermekten vazgeçer. Kanada veya Amerika'daki vahşi ayı olgusu gibi. Yaşam alanları işgal edilince ne yapacak hayvanlar, evlere girecek. Her neyse, hayvan beslemek, evde hayvan bakmaktır aslında. Onunla beraber aynı haneyi paylaşmayı tercih etmektir. Ha hepimiz sokak hayvanlarını besliyoruz, ben özellikle evimdekinden çok sokaktakilerle ilgileniyorum ki hayvan sevmeyenlere karşı güçlü olabilsinler diye. Ama her zaman aynı saatte ve aynı yerde vermem ki alışıp kendi doğal yaşamlarını bozmayayım. Benim sokaklarda beslediğim onlarca hayvan var ama kimse benden rahatsız değil. Bu bir yöntem meselesidir. Bütçem oldukça kısırlaştırma yaparım,ki yavrular telef olmasın sizin de anlattığınız gibi.
Eğer komşunuz beslemeseydi de bir kış günü anneleri insanlar tarafından öldürülmüş ve çocukların hırpalamasından kaçan iki yavrucuk ısınmak ve belki de bir lokma yemek ve bir yudum su için garajınıza yine gelecekti. Bu olur ve devamıda getirilebilir olasılıkların. O nedenle şehir hayatının sorunu olan sokak hayvanlarına böyle kişisel tercihler açısından bakılmadan, daha insanca ve uzmanlar eşliğinde çözüm bulunmaya yanaşılırsa el birliğiyle hem siz rahatsız olmazsınız, hem o güzelim hayvanların canı yanmaz, hem de bizim gibilerin içi daha rahat olur. Tabii bu devletle ve kanunla desteklenerek.
Burada sizin kabul etmeniz gereken şey, komşunuzun yanlış yöntemidir, sevgisi değil.
Şimdi ben sormak istiyorum izninizle bu ortak sorunumuz ise eğer, şehir insanı olarak. bu sorunları çözmek yalnızca biz hayvanseverlerin mi görevidir?

Düzenleyen thomasina : 25-07-2009 saat 23:14 Neden: ekleme
thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön