View Single Post
Eski 25-07-2009, 20:34   #99
seleste
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-04-2008
Arkadaşlar Merhaba,

Yazılanları baştan sona okudum. Öncelikle Penelope'a kendi çözümümü söyleyeyim. Kedilerin girmesini istemediğiniz yerlere bir hat halinde karabiber dökün. Biliyorsunuz, kedi kendi idrarıyla belirlediği yeri benimsiyor, siz de bu mekanizmayı tersine çevirmiş oluyorsunuz. Hayvana bir zarar da vermemiş olursunuz.

Diğer boyutu hakkında söylemek istiyorum. Benim bitişik komşum da tıpkı sizinki gibi kendi bahçesinde sokak kedilerini besliyor. Bahçesinde ayırdığı bir yere kedi maması döküyor. Tıpkı sizinki gibi kedi nüfusu günden güne arttı. Evin kapısına çıkan merdivende en az 20 kedi oturur durumdadır.

Şubat tatilinde 10 günlüğüne bir yere gittik. Döndüğümüzde garajda iki minik kedi yavrusunu ölü bulduk. Gece arabamızı garaja sokarken girdiklerini farketmemişiz ; sıcak olduğu için garaja girmişler. Sabah biz giderken de çıkmamışlar, onlara göre, her gün aynı saatlerde gidip aynı saatlerde dönüyoruz.Kediler 10 gün içinde de açlıktan ölmüş. Bahçelere alıştırılan kedi ve köpekler, insanın bilerek ya da bilmeyerek kendi yaşam alanını düzenlemek adında yaptığı uygulamalardan olumsuz etkilenebilir, hatta hayatlarıyla ödeyebilir.

Evde ya da bahçemde kedi beslemeyi hiç düşünmem, -benim tercihimdir- ama iki minik kedinin katline bir şekilde sebep olmayı da hiç mi hiç istemezdim. Günlerce aklımdan çıkmadı. İşin tuhafı, o kadar sokak kedisini tek tek tanıyor olmakla övünen bitişik komşum, yavruların kayıp olduğunu anlamamış. Farketseydi, telefonla bize ulaşmış olsaydı, garaj anahtarını derhal bir kargo şirketiyle yollar, kedilerin dışarı çıkmasını sağlardık. (Olay Şubat'ta oldu, hâlâ öyle olsaydı, böyle olsaydı diye kafamda gezdiriyorum, etkisinden kurtulamıyorum )

Şimdi soruyorum, komşum kendine göre hayvan sevecek diye ben neden durduk yerde kedi katili olayım ?

Düzenleyen seleste : 25-07-2009 saat 20:36 Neden: Anlatım bozukluğu : Kediler.... ölmüşler - yanlış
seleste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön