View Single Post
Eski 25-07-2009, 18:55   #88
Oğuz Alper
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 3,093
Sn.Hizals ;

Çeşitli marketler zincirlerine bende üretici olarak ürün teslim etmekteyim. Prosedürlerin nasıl işlediğini gayet iyi biliyorum. Diğer ihraacat firmalarına da satış yapmaktayım.

İlaç atılmamış bölümden numunelerin götürüldüğünü ve talep edildiğine bizzat şahit olmuş bir kişiyim.

Bu yüzden hassasiyetimi daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.Normal de bu numunelerin seradan hasat yapılmadan önce Tarım Bakanlığının görevlileri tarafından seranın farklı bölgelerinden örnekler alıp götürmeleri gerekir.

Ben bunun böyle yapılmadığına ve ihracat firması tarafından kendi ofisinde görevlilere teslim edildiğini de gören ve bilen olarak hassasiyetim tüm bu sebeblerden dolayıdır.

Tüm marketler veya ihracatçılar bunu yapıyor anlamında sakın algılanmasın bu söylediklerim.

Kimyasal ilaçların kabul edilebilirlik ppm oranları yani resudi oranlarını sizde biliyorsunuzdur.

Üretici sistemik ilaçları kullanırken hastalığın devam etmesi sebebiyeti ile dozajları aşmak durumunda kaldığını bunun sonucunda da kalıntı problemleri doğmaktadır.

Bazı üreticilerinde ilaçların hasat süresine dikkate almadan topladıkları da ayrı bir gerçektir.Yine bunun sonucunda kalıntı problemleri doğmaktadır.

Yurt dışına gönderilen a kalite sebze ve meyve ilaç kalıntısından yakalandığında imha edilmesi gerekirken neden yurt içine nasıl ve hangi yöntemlerle geri çevrildiğini de ayrıca merak ediyorum.

Bu geri çevrilen tırların içerisindeki kalıntılı ürünleri bizlere yediriyorlar. Yoksa pazarlarda tüketilen 2.sınıf meyve ve sebzeden bahsetmiyorum.

Başka bir diğer sorun Domatese ruhsatlı kimyasal ilacın biberde ruhsatı olmaması ve yurt dışında özellikle Rusya da Analiz raporunda tesbit edilmesi ve bunun gibi bir sürü örnekler.

Acaba bir tüketici sizin bahsettiğiniz izlenilebilir seralarda üretilmiş domatesi , salatalığı ( özellikle salatalık ) veya diğer ürünleri marketten noter eşliğinde alıp paketlenip mühürlendikten sonra akredite olmuş bir labaratuvarda kalıntı raporu tahliline soktuğunda neler olabilir ne sonuçlar çıkabilir ben çok merak ediyorum. İşlerimin yoğunluğu azaldığında tüketici olarak bunu yapmayı da düşünüyorum.

Umarım kendimi size ve bu konu başlığını takip eden kişilere biraz daha ifade edebilmişimdir.

Sevgiler

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön