View Single Post
Eski 25-07-2009, 17:36   #386
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Kiraz, Bennur hanım teşekkür ederim. Lisinin şimdilik sadece bu tonda olanları açtılar, diğerlerinin de grup halinde açmalarını sabırsızlıkla bekliyorum. Çünkü onları diktiğim köşedeki Oya Ağacım açmaya başladı, Lisiler de açınca şöyle grup fotoğrafı çekmek istiyorum.
Soğanlıların açmasını bekliyordum ama hepsi ayrı zamanlarda açınca zamanlama tutmadı. O köşe bir türlü istediğim gibi şenlenmedi. Lisilerin açmasıyla güzelleşecek inşallah

Bu arada fotoğraf paylaşımın dışında yaptıklarımdan da bahsetmek isterim.

Benim Clematisler tamamen duraklama dönemlerindelerdi, hatta yapraklarının bile keyifleri kaçmıştı. Clematislerin dibine bir de "Çan Sarmaşığı" dikmiştim. Çiçeğini çok merak ettiğim için ve Clematislerin de toplarlanmasını istediğimden 2-3 gün önce diplerini hafifçe çapalayıp, kök boğazlarına, sebzelere yaptığımız gibi, gübreli toprak doldurdum. Ayrıca elimdeki potasyum içerikli sıvı gübreyi bir tahtayla delik açarak köküne yakın yere döküp, bolca suladım. Bir yerde dibinin hep nemli kalması gerektiğini okuyunca, her gün veya gün aşırı sulamaya başladım. Bakım bu kadar kısa sürede bile etkisini gösterdi, Clematisler her yaprak sapının dibinden yeni sürgünler vermeye başladı, yeni ufacık tomurcuklar başladı.

Çanda henüz tomurcuk yok ama iki gün içinde o da inanılmaz boy atıp, yan dallar çıkarmaya başladı. Bir çapayla, gübrenin bu kadar çabuk etki göstereceğini beklemiyordum. Hatta gübrelerken Nasrettin Hocanın "Ya tutarsa" sını söylemiştim. Galiba tuttu.. Bir de tomurcuklansa...

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön