View Single Post
Eski 25-07-2009, 12:31   #1
Buket Aknar
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Atmosferik Su Jeneratörleri

Arkadaşlar; bugün ilginç bir makine gördüm. Su sebillerini andıran bu makinenin ne olduğunu sorduğumda "soluduğumuz havadan su üreten bir jeneratör" olduğunu öğrendim. Böylece bu makineyi araştırmaya başladım. Bakınız bu makineler nasıl çalışıyormuş...

Denildiğine göre, atmosferik su jeneratörüyle şişe suyu alma veya kirli musluk suyu içme gibi dertlerimiz olmayacakmış.Tek yapılması gereken makineyi fişe takıp kendi haline bırakmak.

Makine öncelikle havayı elektrostatik bir filtreden geçirerek havadaki parçacıkların %93'ünü gideriyor. Makine su topladıkça, su bir tablaya damlayarak birikiyor ve anında UV ışınına maruz kalıyor, burada su yaklaşık 30 dakika UV ışınları altında bekliyor. Bu da sudaki bakterilerin %99.9'unu öldürmektedir. Su daha sonra bir süzgeçten geçerek 24 voltluk bir pompaya gönderiliyor, burdan da özel filtrelerden geçerek geri pompalanıyor. Bu süreçte suda olabilecek uçucu organik kimyasalların %99.9'u gideriliyor.

Ayrıca delik büyüklüğü 0.015 mikron olan destekleyici bir ultra filtreden bütün bakterileri ve virüsleri sudan ayrıştırıyor. Su daha sonra her saat UV ve rezervuar tankı arasında dönüşüm yapıyor. En sonunda tüketicinin isteğine göre soğutuluyor veya ısıtılıyor ve kullanıma sunuluyor.

Teknolojinin bu yeni icadı için bir başlık açarak, burada tartışarak daha güzel ve doğru düşüncelere ulaşabileceğimizi düşündüm, ne dersiniz bu makineler sağlığa zararlı olabilir mi? Bunun dışında böyle bir makine ile artık su sorunu diye bir şey kalmayacak demektir. Sadece getirilerini değil götürülerini de değerlendirmek gerekir...

Bu konuda bilgisi olanları bu başlığa davet ediyorum...

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön