Sevgili Fatihsahin07, ilginiz için teşekkürler. Ben aslında bu difi için çok uzun süredir mücadele ediyorum. Benim evim uygun olmadığı için kendi aldığım bitkiler gölge bitkileri. Ama benim ayrıldığım işyerim hemen her sene özel müşteri toplantılarında dekoratif amaçla alınmış birçok çiçekle doluydu. İşyeri bodrum katı ve gündüz bile karanlık olduğu için hemen hepsi yaşayamıyorlardı. Bu ve drecenam da bunlardan biriydi. Ben ayrılırken şirket yetkilisi artık kapkara olduğu için her ikisini de ben öğle tatilindeyken çöp variline attırmış, yaşamaz diye. Duyunca hemen gidip aldım. Kestim biraz ve ancak bu hale getirebildim. E biraz da tabii aydınlık köşelerim zamanında gelenlerle dolmuşlar düşünemedim. Ama artık yeniden düzenledim ve hatta yanındaki drecenayı da aldım yeni yerlerine. Sulamayı aynı dediğiniz gibi yapıyorum. Güneş almadan bu kadar belki de bir tek onun hatırına yaşayabildi zavallıcık.
Bu arada dikkat ettim porewed, haklısınız yeni yapraklar oldukça küçük, ne dikkatsizim. Gövdenin farkındayım da yaprak açıyor heyecanına kapılarak asıl önemli olanı kaçırmışım. Şimdi bekleyelim diyeceğim ama bu incelen gövde ne olacak peki. Yeni kök mü yapmam gerek acaba ne dersiniz? Büyük saksı ve tam olarak değişmeyen toprak için ne yapmalı?
Düzenleyen thomasina : 24-07-2009 saat 16:58
Neden: imla hatası
|