Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi _kardelen_
Anladığım kadarıyla sıcaktan ziyade fazla sulamaktan dolayı o hale gelmişler. O kadar zaman sulanmamış olmasına rağmen hala toprağın yaş olması bunu gösteriyor. Menekşeler direkt güneş ışığı almadıkları sürece sıcaktan ve ışıktan rahatsız olmazlar. (Uzun süre aşırı sıcak olmakla beraber havasız kapalı bir ortamda kalmaları hariç)
|
Sevgili kardelen, çok sulanmaktan değil bu ıslaklık; hava aşırı nemli olduğu için bitkinin toprağından da yaprağından da su buharlaşamıyor, bu sebeple bütün su saksıda kalıyor. Ortam çok nemli olunca menekşe suyu kullanamıyor.
Bulundukları yerde kışın ve baharda harika gelişim gösteriyorlar ama ah bu yaz mevsimi.. Birkaç gündür klimalı odadalar, şu birkaç günde toprakları kupkuru oldu ve azar azar suladım. Nemsiz ortamın farkı işte..